USKLADIMO FREKVENCIJE

22. RASPJEVANA CVELFERIJA U GUNJI

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

GUNJA – Kulturo zabavna manifestacija Raspjevana Cvelferija održava se 22 godine. Tri općine Cvelferije mijenjaju se u domaćinstvu iz godine u godinu, a domaćinstva budu u mjestima-naseljima općina. Ove godine Gunja je na redu da bude domaćin. Sve je spremno ističu u glas Boris Nikolić, predsjednik organizacijskog odbora, inače predsjednik Općinskog vijeća i načelnik općine Gunja Anto Gutić.

No, već ustaljeni termini ( lipanj mjesec) za održavanje ove manifestacije su pomjereni, a o razlozima Boris Nikolić kaže: „ Da početkom lipnja je Raspjevana Cvelferija 2017. za KUD-ove devet sela Cvelferije i goste trebala biti početkom lipnja. Sticajem okolnosti bili su lokalni izbori i usko su vezani za taj datum kada je trebalo 24. lipnja održati smotru. Na površinu su isplivale financije i tehnički problemi ( šatori, izvođači, godišnji odmori...). Čelnici općine nisu se usudili niti bili u mogućnosti da za 20 dana riješe brojne probleme za prijem više od tisuću sudionika. Želja nam je bila da animiramo cijelo selo i uključimo sve koji bi radili na pripremi, to samo uspjeli i biti će jednako lijepo, uz pjesmu ples i ugodne sadržaje tijekom tri dana“. istaknuo je Nikolić.

Ova 22. Raspjevana Cvelferija počinje u petak 25. kolovoza ispred novo izgrađenog Doma kulture u Gunji u 18 sati u velikom šatoru. Duhovno hrašće, Muzej Cvelferije i Općinska narodna knjižnica će dati svoj doprinos gunjanskoj Cvelferiji izložbom slika, izložaka muzeja. Slijedi nastup KUD-a Graničari Gunja i gostiju, a biti će i natjecanja u kuhanju fiša i lovačkog čobanca. U subotu je Večer dječjeg folklora i koncer TS Caperio, a u nedjelju u 16,30 sati svečani mimohod KUD-ova i konjskih zaprega i nastupi na pozornici svih KUD-ova sudionika, a zatim  koncert TS Prijatelji.

Hitovi: 641