USKLADIMO FREKVENCIJE

Stanarski susreti u Babinoj Gredi

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Kao i prijašnjih godina, posljednji vikend u kolovozu rezerviran je za održavanje manifestacije "Stanarski susreti". Dvodnevni program će se održati 26. i 27. kolovoza  na farmi Zadruge „Salić“ u Babinoj Gredi.

Dvodnevni program će se održati 26. i 27. kolovoza  na farmi Zadruge „Salić“ u Babinoj Gredi.

U subotu 26. kolovoza 2017. u 10,00 sati okupit će se akademski slikari i prezentirati svoje stvaralačko majstorstvo u stanarskom ambijentu.

U predvečerje istog dana od 17,00 sati bit će organizirano natjecanje u kuhanju paprikaša od kopuna.

U 19,00 sati Tamburaški sastav „Kristali“ iz Županje i Stjepan Jeršek Štef pjesmom  i svirkom obogaćivat će druženja slikara, kuharica i kuhara, a u 20,30 sati proglasit ćemo najuspješnije i dostojno nagraditi, najavljuju iz Udruge za promicanje i očuvanje šokačke baštine "Šokadija" Babina Greda.

 

U nedjelju 27. kolovoza program "Stanarskih susreta" započet će u 15,00 sati svečanim otvorenjem pokrovitelja  i tradicionalnim programom, natjecanjima stanarica u kuhanju starinskih jela., čobana i stanara u bivšim radnim disciplinama uz pjesmu i svirku tamburaškog sastava "Ataše".

Oko 17,00 sati na "Susrete" dolazi 50 jahača maratonaca za koje se priprema dostojno gostoprimstvo.

Program "Stanarskih susreta" trajat će do 19,00 sati,  a onda će se proglasiti najbolje kuharice i najbolji natjecatelji te im uručiti zaslužene nagrade.

Voditelji programa su Marijana Ban Miličić i Ilija Babić.

Organizator manifestacije je Udruga za promicanje i očuvanje šokačke baštine "Šokadija" Babina Greda".

Pokrovitelj manifestacije je tvrtka UNI VIRIDAS d.o.o.

 

 

 

Hitovi: 776