USKLADIMO FREKVENCIJE

KUD Slavonija Soljani obilježila 70 godina postojanja

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

SOLJANI -  Kulturno umjetničko društvo Slavonija Soljani na svečan i prikladan način obilježila je u Društvenom domu  cjelovečernji program u povodu obilježavanja 70. godina postojanja. Predsjednik KUD-a slavljenika Miroslav Vukoja je pozdravio izvođače i goste sa željom da uživaju u svečarskoj atmosferi obljetnice.

Predsjedniku su uvijek dragi gosti koji razmjenjuju nastupe od 1989. iz Slovačke SKUD „ Krčjanka“ iz Krnče načelnik Ljuboš Meluš i predsjednica MS Krnča uručili prigodan poklon. Pozdravima su se priključili predstavnici iz VSŽ Andrija Matić i Zdenko Podolar, a Velimir Redl, načelnik općine Vrbanja zahvalio je na njegovanju tradicije, dok je njegova zamjenica Gracijela Stiba, kao Soljanka biranim riječima istaknula zadovoljstvo što u mjestu složno djeluju dva KUD-a Slovaka i Slavonija. Među nazočnima je bila i svećenica Evangeličke crkve u Soljanima Svetlana Vojnić Faldi.Čestitke je slavljeniku uputila Miluška Ožvatova Besek, predsjednica SKUS-a Ondrej Pekar Soljani.

Pored spomenutih nastupili su KUD-ovi iz Cvelferije Posavac Vrbanja, Seljačka Sloga Strošinci, Ženska pjevačka skupina Cvelferke,  a posebno je bilo veselo kada je nastupio  KUD-a Slavonija Soljani. Gosti Folklorna skupina Krnčianka iz Krnče se predstavila pjesmom igrom i običajima, a na kraju na hrvatskom pjevali slavonske pjesme ispraćeni pljeskom publike.

„ KUD Slavonije Soljani svoje korijene vuče iz daleke 1947. KUD je tijekom djelovanja nastupao na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu i na Univerzijadi, Đakovačkim vezovima, Vinkovačkim jesenima, Raspjevanoj Cvelferiji, Dubrovniku, pokretač je Slavonijade, a gostovao je u Slovačkoj, Njemačkoj i BiH...“ rekao je Slaven Jurik, tajnik KUD-a.

Hitovi: 287