USKLADIMO FREKVENCIJE

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home2/radiozu/public_html/images1/kultura/2014-04/120tambure
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images1/kultura/2014-04/120tambure

„120 godina sviranja tambure u Županji“

Kategorija: /
Autor: J.W.D.

 

Gradska knjižnica Županja kao nakladnik i Stanislav Oršolić kao autor, predstavili su u gradskoj vijećnici grada Županja monografiju „120 godina sviranja tambure u Županji“. O monografiji koja je na zanimljiv način, uz puno fotografija, prikazala povijest tambure u Županji, a predstavljena čak nakon tri godine od izlaska iz tiska, govorio je prof.Jurica Buljan, ravnatelj Gradske knjižnice Županja, koji je tom prigodom naglasio da je knjižnica izuzetno ponosna što je nakladnik ove monografije.

Autor monografije „120 godina sviranja tambure u Županji“ Stanislav Oršolić osim što je nazočnima u gradskoj vijećnici predstavio tamburu iz Gradišta, napravljenu od hrastovine i staru više od stotinu godina, promociju je započeo starim snimcima pjesama Josipa Joze Spajića iz 1938. godine. Autor Oršolić zahvalio je onima koji su pomogli pri realizaciji projekta, odnosno, onima koji su dali potporu da bi mnografija ugledala svjetlo dana:“Posebno hvala Gradu Županja i gradonačelniku na potpori, zatim, Gradskoj knjižnici Županja, kao i Sladorani, tvrtki Sabadoš, Općini Drenovci i Komunalcu Županja.“ kazao je Stanislav Oršolić.Tambura je u Županji zasvirala 1870. godine, istaknuto je na promociji monografije „120 godina sviranja tambure u Županji“. Predstavljanje monografije obogatili su svojim nastupom i tamburaši, razgledale su se i stare fotografije, a brojni tamburaši, autori, solisti, uživali su prebirući po sjećanjima i po monografiji 120 godina sviranja tambure u Županji autora Stanislava Oršolića.

Zdenka Knežević

 

{gallery}kultura/2014-04/120tambure{/gallery}

Hitovi: 1665