USKLADIMO FREKVENCIJE

8. LJETNA ŠKOLA FILMA GUNJA 2017. U RADIONICAMA 56 POLAZNIKA IZ HRVATSKE

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

 

GUNJA – Studio kreativnih ideja  Gunja, popularni u Hrvatskoj i inozemstvu SKIG predvođen neumornim mentorom i predsjednikom Josipom Krunić uz vrijedne SKIG-ovce iz Cvelferije i Hrvatske znalački su osmislili 8. ljetnu školu filma Gunja 2017.

Atmosfera u Osnovnoj školi „ Antun i Stjepan Radić“ u Gunji je radna, a komunikacija voditelja i polaznika koji prisna i operativna. U radionicama se osjeća živost voditelji su iz Zagreba, Pitomače i gunjanski studenti na zagrebačkoj akademiji. Polaznici škole su iz Splita, Slavonskog Broda, Siska, Zagreba, Koprivnice, Pitomače, Rajevog Sela, Bošnjaka, Županje, Gunje..

 

Prilikom posjeta radionice igranog filma u razgovoru nam je Marko Dugonjić, voditelj radionice inače student na dramskoj akademiji – filmska režija „ Sa radom škole smo započeli 6. kolovoza i raditi ćemo do zaključno sa 11. kolovozom. Osim ove radionice imamo radionice glazbe na filmu, filmske montaže, analogne fotografije predradionice. Svi voditelji rade kao volonteri bez honorara. Dosta je bilo Gunjanaca, no oni iskusniji su odselili u Kanadu, Englesku i druge zemlje, a mi mlađi smo preuzeli vođenje radionica. U petak na večer će biti prezentacija radova nastalih na radionicama. Predstaviti ćemo ovdje uređeni film, a to je jedna priča koja je inspirirana prema super školskom talentu koji se dogodio u školi, a pratimo i jednog dečka koji je filmski montažer ima talent, ali nije prepoznat od strane prijatelja i društva, a nedostaje i reakcija publike za ono što on montira i izvodi.“ Na prigodnoj svečanosti u petak će polaznici primiti diplome.    

Snimio: S.B.                                         

Hitovi: 606