USKLADIMO FREKVENCIJE

Dvorana kina "Mladost" u novom ruhu

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

 

U dvorani kina "Mladost" postavljene su nove , crvene stolice na parteru, koje ovom prostoru sada daju poseban kazališni ugođaj.

"Postavili smo 396 komada novih višenamjenskih stolica, a u sljedećih 20 dana ostalo je da završimo radove na balkonu i postavimo još 104 stolice , odnosno fine fotelje i time bismo dobili 500 sjedećih mjesta u našoj dvorani",kaže direktor "Stanobiroa" Branko Stojčić i ističe kako su opsežni radovi na objektu krenuli 2002. godine i do danas se konstatno radi na obnovi; od pročelja, izmjene krovišta, unutrašnjosti, toplinske izolacije, grijanja, izmjene poda...

U novom ruhu će dvorana zasijati do Dana grada Županje, 29. kolovoza gdje se i planira održati svečana sjednica Gradskog vijeća .

" U povodu završetka uređenja dvorane, kako bi naši građani mogli vidjeti kako to sve izgleda planiramo krajem kolovoza održati kazališnu predstavu , a u dogovoru smo s tvrtkama koje se time bave oko projekcije filma", kaže Stojčić.

 

Radovi na završetku uređenja kina financirani su s milijun kuna sredstvima Ministarstva kulture, a Grad Županja je sufinancirao ovaj projekt s 281.975 kuna.

Građani zainteresiran za prijašnje fiksne preklopne fotelje iz dvorane mogli su ih preuzeti, a kako kaže Branko Stojčić ostalo je još 220 komada koji su i im i dalje na raspolaganju.

Hitovi: 2023