USKLADIMO FREKVENCIJE

Ljeto, odmor, knjiga...

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

 

Dolaskom ljeta i odlazaka na godišnji odmor , povećava se i broj onih koji će posegnuti za knjigom.

Uz posao i svakidašnje obveze ljudima preostaje malo vremena za uživanje u stvarima koje ih opuštaju. Zato su u vrijeme godišnjih odmora Županjci pronašli nešto više vremena za knjigu. Čita se puno, čini se ovih je dana Gradska Knjižnica Županja punija nego u drugo doba godine. A za sve čitateljske ukuse naći će se u našoj Knjižnici ponešto. Novi naslovi svakodnevno stižu, kažu u Knjižnici.
Zbog veće potražnje literature preko ljeta na posudbu daju čak pet knjiga. Odrasli članovi najčešće posuđuju ljubavne romane i krimiće. Djeca i mladi najradije čitaju pustolovne romane, fantastiku, laku tinejdžersku prozu. Traženi su i stripovi. Uglavnom se ljeti traži laganije štivo, beletristika ,no uvijek ima i onih koji traže stručnu literaturu, kažu i u Gradskoj knjižnici Županja. Ipak najčešće se biraju naslovi koji se čitaju bez daha ,manje teška i zahtjevna štiva.

 

Gradska knjižnica Županja od početka srpnja inače radi po ljetnom radnom vremenu. Donosimo vam listu dobrih knjiga koje vrijedi čitati i koje su najtraženije u našoj Knjižnici, a koje su pripremile knjižničarke Snježana Zlatarić i Tena Franić.

DOMAĆI AUTORI:1. Miro Gavran, Nekoliko ptica i jedno nebo; 2. Kristian Novak , Črna mati zemla; 3. Zoran Ferić, Na osami blizu mora;4.Slavenka Drakulić, Mileva Einstein , teorija tuge;5.Mirela Holy, Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju;

STRANI AUTORI:1. P.Hawkins, Djevojka u vlaku; 2.K.Hannah, Ulica krijesnica; 3. E.Ferrante , Genijalna prijateljica; 4.J.Fellowes, Belgravia;5.O.Pamuk, Žena crvene kose;

 

Hitovi: 448