USKLADIMO FREKVENCIJE

Jubilarna, 15. žetva i vršidba u prošlosti

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

U krugu tvornice Same Deutz Fahr Žetelice d.o.o. prošle je subote održana manifestacija "Kruh naš svagdašnji-žetva i vršidba u prošlosti" u organizaciji Turističke zajednice Grada Županja.

Pozdravljajući brojne nazočne direktor Turističke zajednice Grada Županja Mirko Bačić posebnu je zahvalu uputio upravo tvrtki Same Deutz Fahr Žetelice d.o.o. koja je omogućila održavanje manifestacije u krugu tvornice.

 

U ime tvrtke Same Deutz Fahr d.o.o. zadovoljstvo što se manifestacija "Kruh naš svagdašnji - žetva i vršidba u prošlosti"održava u krugu njihove tvornice izrazio je generalni direktor Damir Kobaš, rekavši kako su spojili tradiciju i nekadašnje običaje žetve i vršidbe i suvremenu proizvodnju modernih kombajna."Manifestacija Kruh naš svagdašnji-žetva i vršidba u prošlosti jedinstvena je manifestacija u Hrvatskoj, a Grad Županja već 15.tu godinu za redom podupire Turističku zajednicu u nastojanjima da projekt postane što više prepoznatljiv." istaknuo je, pozdravljajući brojne nazočne gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević.

Cilj manifestacije Kruh naš svagdašnji žetva i vršidba u prošlosti je stvoriti turistički proizvod Od zlatnog zrna do kulina, te osigurati dodatne prihode malim poduzetnicima i OPG-ovima i tvrtkama, koji su u okviru Žetvenog sajma predstavili svoje proizvode i usluge. Manifestacija je dobitnik nagrade Suncokret ruralnog turizma u kategoriji ruralno turistička manifestacija u Hrvatskoj 2014. godine. U ime Ministarstva poljoprivrede na manifestaciji je brojne posjetitelje pozdravio državni tajnik Tugomir Majdak.

Ideja o projektu Kruh naš svagdašnji žetva i vršidba u prošlosti nastala je u Poljoprivrednoj zadruzi "Napredak" Županja, koja svake godine i nagradi svoje tradicionalne kooperante. Ove su godine nagrađeni Antun Đogaš iz Cerne i Tomislav Žaper iz Vrbanje. Inače, u okviru projekta Kruh naš svagdašnji žetva i vršidba u prošlosti održan je i žetveni sajam na kojemu su se predstavili brojni izlagači. Uz mobu turističke zajednice Grada Županja, u projektu je sudjelovala i moba iz Dužijance u Subotici, te članovi Udruge stara sinija Gornji Hrgovi. Tijekom cijeloga dana goste su zabavljali članovi Tamburaškog sastava"Begeš".

Inače, u okviru projekta predstavnici gospodarstva i grada Županja na čelu s gradonačelnikom Davorom Miličevićem održali su neformalni radni sastanak s državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede Tugomirom Majdakom, koji je u pratnji generalnog direktora tvrtke Same Deutz Fahr Žetelice d.o.o. Damirom Kobašem i gradonačelnikom Miličevićem i obišao tvornicu i razgledao proizvodnju suvremenih kombajna.

 

 

Hitovi: 945