USKLADIMO FREKVENCIJE

Dani kulina i sira, Konji bijelci, Bećarfest...

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Sutra, 9. lipnja, u Babinoj Gredi započinje manifestacija  "Nema sela nad Babine Grede", koja obuhvaća manifestacije Dani kulina i sira, Konji bijelci i Bećarfest i  traje do nedjelje, 11.lipnja.

Prvog dana održavanja manifestacije od 18 sati ispred piste Poljoprivredne zadruge "Napredak" održat će se natjecanje u kuhanju fiša u organizaciji ŠRU "Berava" uz zabavni program. U isto vrijeme započet će i  stručno predavanje s radionicom u maloj sali.

U subotu, 10. lipnja, od 14 sati bit će otvoreni Dani kulina i sira, dok će dva sata kasnije na hipodromu, u okviru manifestacije "Konji bijelci"  biti revijalno natjecanje u vožnji dvoprega. Istog dana predviđeno je natjecanje u kuhanju čobanca u organizaciji LU "Jastreb" Babina Greda, kao i eko etno gastro sajam. Drugi dan održavanja manifestacije "Nema sela nad Babine Grede" završit će uvečer  proglašenjem pobjednika kulenijade uz zabavni program i Tamburaški sasatav "Ataše".

U nedjelju, 11. lipnja, povorkom svatovskih zaprega započet će "Konji bijelci", manifestacija po kojoj je Babina Greda nadaleko poznata i koja okuplja brojne sudionike, ali i posjetitelje. Na hipodromu je potom u 10 sati predviđeno otvorenje manifestacije. U nedjelju uvečer održat će se i  6. Bećarfest pod nazivom "Alaj ću se kerit i bećarit". Nastupit će 12 pjevačkih skupina i 6 tamburaških sastava, te će gostovati sto pjevača. Iznimno bogat i sadržajan program trodnevne manifestacije "Nema sela nad Babine Grede", po riječima organizatora, Općine Babina Greda, privući će i veliki broj posjetitelja i gostiju, što znači da od sutra, 9. lipnja, svi putevi vode do Babine Grede.....A kako i ne bi, kad nema sela nad Babine Grede....seoske kulturne metropole....

 

 

 

Hitovi: 844