USKLADIMO FREKVENCIJE

"Kako smo branili grad"

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

U Gradskoj knjižnici Županja predstavljena je knjiga Kako smo branili grad, autora Zorana Lucića . Uz prof. Juricu Buljana,

ravnatelja Gradske knjižnice Županja govorila je i učiteljica Radojka Matić koja je napisala predgovor." Zahvaljujući županjac.netu i pravodobnim informacijama kojima je Zoran znalački upravljao, i koliki je teret stavio sebi na leđa, jer bilo je tu puno informacija i dezinformacija, i srce odigrava svoje, trebalo je to sve posložiti da ne bude panike, da se filtriraju informacije, dakle, imao je ljude od povjerenja na terenu." rekla je Radojka Matić i dodala kako je knjiga nastala na osnovu postova objavljenih na portalu županjac.net donijela dokumentaristički prikaz svega što se događalo u vrijeme poplava 2014. godine.

 O dramatičnim danima kada je Sava prijetila govorila je i novinarka Jasna Matija Sabljo. Vrlo emotivno zahvalu na potpori u nastanku knjige u Zoranovo i svoje ime izrekla je njegova sestra Elvira Lučić."Znam da ga je te noći žuljalo što nam ne može pomoći, što ne može otići na nasip i sam se uvjeriti kakva je situacija. Znam da se brinuo za moju obitelj, za mamu, za rodbinu, ustvari, brinuo se za sve nas. Ali, brzo je pronašao rješenje." rekla je Elvira Lučić i nastavila:"Dok smo mi u besanoj noći htjeli otićii kod susjeda i priupitati ima li kakvih saznanja, on nam je otvorio svoja vrata i cijelo vrijeme bio dostupan. Tješio nas je i ohrabrivao." dodala je Elvira Lučić i priznala da je ova promocija drugačija, da je to večer u kojoj njoj drhti glas. "Zoran se zahvaljuje svim ljudima koji su surađivali s njim, slali fotografije i izvješća. On osobno ne poznaje te ljude, preko 25 godina je u Njemačkoj. I ti ljudi ne poznaju njega. Ali, između njih postoji veliko uvažavanje." rekla je sestra Zorana Lucića, vlasnika portala županjac.net koji je od 1998. godine, uslijed prometne nesreće, stopostotni invalid. Autori fotografija u knjizi su Franjo Škegro i Antun Filipović. Tekstove iz knjige čitali su glumci Mrak teatra, koji su na vrlo realističan način prikazali kako su maturanti tog svibnja 2014 slagali vreće s pijeskom na savskoj šetnici.U glazbenom programu sudjelovala je Galdaria.

Hitovi: 528