USKLADIMO FREKVENCIJE

Promocija knjige "Savska zapljuskivanja"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

 

Danas je u parku Zavičajnog Muzeja "Stjepana Grubera" održana promocija knjige "Savska zapljuskivanja", autora Zvonimira Stjepanovića."Želim naglasiti kako sam oduševljena načinom-lakoćom pisanja autora koji je unoseći puno emocija u tekst pretočio ne samo svoje osjećaje koje je proživljavao tih dramatičnih dana za cijelu županjsku Posavinu, nego i svih nas koji smo bili u žiži događanja. Dakako, čestitam mu na postignutom uspjehu i odvažnosti da za generacije koje su sudjelovale u obrani podsjeti kako je bilo tih dana duž obale rijeke Save, a onima koji će to iza nas čitati ostavio je izuzetan vrijedan dokument vremena i pouku kako se treba postaviti u takvim situacijama. Biti zajedno, braniti srcem i dušom - zajedno, jer jedino na taj način sav trud donosi snagu , a uspjeh uz Božju pomoć je neizostavan, istaknula je Janja Juzbašić, ravnateljica Zavičajnog muzeja "Stjepan Gruber, te je čestitala uredničkom timu koji je svatko u svojoj domeni dao vrijedan doprinos, a pogotovo autoru na ustrajnosti izdanja.

 

Ove dramatične dane autor Zvomir Stjepanović opisao je kroz sljedeći sadržaj: Je li moguće d će se Sava izliti?, Srećo i tugo, poveznico i prepreko!, Primaknuo se grantnom križu, Nasipi klize, hoće li otkazati?, Pozovite ljude, kritično je!, Cvelferija nije izdržala!, Iz šoka se mora isplivati, Živci su napeti kao strune, Crna statistika,izvodi iz memorije.

Izdavač knjige je Zavičajni muzej "Stjepan Gruber "Županja, urednik prof. Božica Zoko, dizajn i grafičko oblikovanje Nadica Matolić, grafički i web dizajner i autor fotografije je Franjo Škegro.

 

 

 

 

Hitovi: 802