USKLADIMO FREKVENCIJE

28. Pjesnički susreti Drenovci počinju 4. svibnja

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Vukovarsko-srijemske županije i Općine Drenovci, Općina Drenovci i Duhovno hrašće Drenovci priređuju 28. Pjesničke susrete Drenovci 2017.  Izvršni organizator je Općinska narodna knjižnica Drenovci na čelu s producentom Goranom Pavlović. „Težimo da održimo razinu do sada održanih 27 susreta. Pjesnički susreti su uvršteni među one kulturne manifestacije koje Ministarstvo kulture RH pokriva uz potporu DHK.“ rekao je Pavlović. 

Programom je planirana u četvrtak 4. svibnja u 19 sati Večer pučkih pjesnika na kojoj će nastupiti pjesnici iz Cvelferije i gosti iz Županje i Nijemaca. Glazbeni gosti je Pjevačka skupina  „Veselo srce“. U petak 5. svibnja će književnici od 11,30 sati biti s učenicima osnovnih škola u Drenovcima, Posavskim Podgajcima i Račinovcima. U subotu 6. svibnja u 18 sati je predstavljanje nagrađene zbirke pjesama Male stvari (predstavljači Paula Čačić, Franjo Nagulov i Goran Pavlović). U 19,15 sati načelnik Općine Drenovci Jakša Šestić u općinskoj vijećnici će primiti pjesnike sudionike susreta.

Središnje književno sijelo počinje u 20,15 sati nastupom književnika i glazbenih gostiju: Srđana Bulata, solistički recital i TS „ Cvelferija“. U ovakvom ozračju uručit će nagrade lauretima susreta uglednici. Laureati  28. Pjesničkih susreta su Nikola Đuretić iz Zagreba, rođeni Osječanin, pripast će mu povelja Visoka žuta žita, statua, plaketa Duhovnog hrašća i novčana nagrada. Priznanje Duhovnog hrašća, statua i novčana nagrada za najbolju zbirku objavljenu između dvaju susreta Nastavak zelene priče osječanki Marini Tomić. Nagradu za najbolji neobjavljeni rukopis primit će Ana Marija Mutić, mlada pjesnikinja iz Požege.

Hitovi: 341