USKLADIMO FREKVENCIJE

Na 24. Festivalu glumca 18 predstava iz 10 gradova

Kategorija: /

Ovogodišnje 24. izdanje Festivala glumca, kojemu je domaćin Grad Vinkovci, održat će se od 12. do 20 svibnja. Osim Vinkovaca, gradovi koji će ugostiti glumce su Otok, Ilok, Vukovar i Županja, a Županjci će imati priliku uživati u četiri vrhunske predstave, prema izboru Siniše Ružića.

Festival glumca jedini je festival posvećen isključivo glumcu, koji je u središtu i njegovom umjetničkom stvaralaštvu. Glumci su izbornici, domaćini, članovi ocjenjivačkoga suda te se nagrade dodjeljuju isključivo za glumačka ostvarenja. Od 61 prijavljene predstave, izbornik Siniša Ružić izabrao je 18 predstava iz 10 gradova, koje će biti predstavljene Slavoncima.

Županja će ugostiti zagrebačko Satiričko kazalište Kerempuh s predstavom ''Traži se novi suprug'', zagrebačko kazalište Moruzgva, koje će izvesti predstavu ''Kako život'', Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara koje će uprizoriti predstavu ''O ljubavi'' i predstavu za djecu i male ''Durica - male ljubavi'', u izvedbi zagrebačkog Gradskog kazališta Žar ptica.

Izabrane predstave i raspored događanja pogledajte ovdje

Fotografija: Dražen Bota

 

Hitovi: 376