USKLADIMO FREKVENCIJE

U Gradskoj knjižnici obilježena "Noć knjige 2017."

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Brojna su događanja obilježila Noć knjige 2017. u Gradskoj knjižnici Županja."Čitajmo naglas najmlađima", događanje je s kojim je počeo program, a tete i odgajateljice, tate i mame...čitali su najmilijima bajke i priče po njihovom odabiru. Djelatnice Državnog arhiva Vukovar održale su radionicu , a cilj je bio učenicima proširiti znanje o djelatnosti čuvara kulturne baštine. Uvježbane igrokaze predstavili su učenici Dramske skupine županjskih osnovnih škola "Mate Lovraka i Ivana Kozarca".

"Mrak teatar" su u svojoj Knjižnici ponovno , ovoga puta s glazbeno -scenskim igrokazom" Žute priče iz davnine ", autorice Elvire Lučić oduševili posjetitelje. Mladež "Mrak Teatra" izvela je potom i glazbeno - poetski recital "Iz jednog pogleda" , u aranžmanu Elvire Lučić.

Gosti Knjižnice bili su pjesnik Enes Kišević, uvijek rado viđen u Županji i profesor i glazbenik Sead Alić. Kišević je nazočnoj publici govorio sonetni vijenac posvećen našem geniju , znanstveniku i velikom čovjeku Nikoli Tesli.

 - Tesla je nadživio svoje vrijeme. Njegova skromnost, njegova upornost , njegov sjajni intelekt i njegov ukupni odnos prema literaturi, glazbi, umjetnosti i znanosti neusporediv je. Bio je europejac u najboljem smislu te riječi, a ono što mislim o njemu rekao sam u svom sonetnom vijencu, kazao je Enes Kišević, koji je sinoć oduševio županjsku publiku i koji je i ovoga puta uspio "obasjati i zagrliti svijet".Večer je upotpunio na gitari profesor i glazbenik Sead Alić.

 

Hitovi: 842