USKLADIMO FREKVENCIJE

Humanitarac, književnik i logoraš Marijan Gubina Županjcima predstavlja roman 260 dana

Kategorija: /

Nakon što je svoju knjigu u sklopu programa Mirotovorac predstavio županjskim srednjoškolcima, Marijan Gubina autor romana 260 dana održat će sutra, 21. travnja u Kulturno - pastoralnom središtu blaženog Alojzija Stepinca promociju autobiografskog djela, koja počinje u 20 sati.

Za roman voli reći da je knjiga samopomoći, a ovaj Osječanin, Županju smatra svojom, za to ima brojne razloge: ''Možda će zvučati malo blesavo, jer svi uvijek kažu posebno se radujem baš tome gradu u koji dolaze, no ono što možda ne znate, ja imam puno opravdanje to reći, jer stvarno to osjetim i vezan sam za Županju. Živio sam u Županji, tu sam počeo školovanje, a odselio sam se uoči rata. No, kroz život se vraćam stalno u taj grad, pa sam tako za vrijeme poplava u njemu boravio svakodnevno. I s projektom 260 dana, istoimenom predstavom koju izvodi HNK Osijek, a koje je dobilo nagradu za najbolju predstavu u cjelosti, na 22. Festivalu glumca nastupio sam upravo u Županji, iz tog razloga i to mi je predstavljalo posebnu radost.''

Unatoč proživljenim strahotama u logoru i teškim vremenima, ono što ga tjera naprijed, da ne odustaje jesu rezultati koje polučuje program, za koje kaže da su ozbiljni i pozitivni. Posebno mu je drago da ljubav, koja je glavni  motiv predavanja, uz toleranciju i uvažavanje raznolikosti, ima utjecaj na mlade, te poziva i vas da se pridružite predstavljanju, koje neće trajati dugo i bit će dinamična.

 

 

Hitovi: 813