USKLADIMO FREKVENCIJE

Vladimir Vočanec izlaže u Galeriji LUŽ 0'8

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić


U Galeriji LUŽ 0'8 sinoć je otvorena izložba Vladimira Vočaneca, slikara iz Rokovaca-Andrijaševaca. LUŽ 0'8 tako nastavlja dalje s organiziranjem izložbi u ovom prostoru, u kojem se okupljaju ljubitelji likovne umjetnosti , oni koji vole i podržavaju umjetnike i njihov rad, a ovakvi su kulturni događaji uvijek i prilika za druženje i razgovore.U 

Vladimir Viočanec je rođen u Zagrebu,završio je Školu primjenjenih umjetnosti i Pedagošku akademiju-smjer likovna kultura u Zagrebu. U Rokovce-Andrijaševce dolazi raditi kao nastavnik likovne kulture , sve do 2013. godine. Slikanjem se počeo baviti 90-tih godina u tehnici pastela, a kasnije i uljanim bojama. Motivi slika su irealni i prikazuju detalje iz arhitekture, figure ljudi, životinja i bilja u određenoj stilizaciji. Oblici su slikani tonovima, valerima i kontrastima boja. Svi ti navedeni elementi slikanja složeni su u većinom slobodnim kompozicijama.

Otvorenje izložbe popraćeno je zvucima tambure, a organizirana je i tombola za posjetitelje, te su oni s više sreće dobili vrijedne slike, nakit, knjige.

Izložbu je otvorio Damir Dekanić, načelnik općine Rokovci-Andrijaševci.

 

 

 

Hitovi: 613