USKLADIMO FREKVENCIJE

Održan Dan otvorenih vrata KUD-a "Tomislav"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

KUD„Tomislav“organizirao je danas Dan otvorenih vrata,za građane Županje, prijatelje, suradnike, članove udruga, najmlađe, one koji vole tradiciju i gaje ljubav prema svom kraju.Tijekom dana ugostili su mališane iz Dječjeg vrtića „Maslačak“, potom i učenike naših osnovnih škola, i sve  koji su došli vidjeti kako rade i razgledati što su za njih pripremili. Članovi KUD-a cijeli su  dan bili na raspolaganju posjetiteljima, a zainteresiranima su pobliže prezentirali izložbu narodnih nošnji. I sve to uz osmijeh koji im nije silazio s lica...Jer za 114. rođendan svoga KUD-a dobro su se pripremili, kako bi građanima što bolje  pokazali što to oni  rade. A to i jeste bio cilj, prezentirati svoj rad i približiti se svojim sugrađanima. Zapjevali su , uhvatili se u kolo i zaigrali, a za sve koji su došli pripremili su i domaće specijalitete. Pomogli su im prijatelji ribiči i lovci, koji su pripremili fiš i ispekli ribu. Posjetitelji su mogli pogledati i modnu reviju učenica Obrtničko-industrijske škole Županja, koju je osmislila prof. Sanja Barbir,poslušati solo izvedbu "šokačkog cvita"  Matee Čolić, inače učenice Glazbene škole Vinkovci, u bogatom programu nastupio je i Adam Svirčević, folklorne skupine KUD-a...

                                          Uvijek treba živjeti u duhu sa svojim narodom

Članovi odjeveni u narodne nošnje promovirali su ovaj Dan i vožnjom u zaprežnim kolima ulicama Županje.

Ponos, duga tradicija i  ljubav prema „Tomislavu“ je ono čime se  članovi diče, a oni su ti koji  nastavljaju uhodanim stazama svojih starih i čuvaju bogatstvo  i nasljeđe koje su nam  ostavili.

                      “Uvijek treba živjeti u duhu sa svojim narodom, baš uvijek...Hrvatski velikan Antun Radić je rekao  „narodna tradicija je temeljna kulturna vrijednost“ . U dijalogu s tradicijom  mogu se dosegnuti  vrhunski umjetnički doživljaji,. Zbog toga je „Tomislav“  nastao, zbog toga živi  danas i zbog toga će živjeti u budućnosti“, kazao je Zvonimir Stjepanović, predsjednik Komisije za kulturnu djelatnost grada Županja.

Hitovi: 1579