USKLADIMO FREKVENCIJE

Mateja Čolić - Šokački cvit 2017.

Kategorija: /
Autor: S.Pavelić

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović službeno je otvorila 50. jubilarno Šokačko sijelo.Inače ovogodišnje Sijelo odvija se pod visokim pokroviteljstvo predsjednike Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreija Plenkovića.


U prigodnom obraćanju predsjednica je predsjednica Grabar Kitarović je istaknula Slavonca, našu tradiciju i običaje vrlo snažnim velikim bogatstvom. Uz predsjednicu u ime Vlade Republike Hrvatske pozdravila je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, župan Vukovarsko srijemske županije Božo Galić, te domaćin gradonačelnik i saborski zastupnik Davor Miličević.

Nakon otvorenja uslijedio je izbor Šokačkog cvita najljepše djevojke u narodnoj nošnji. Prosudbena komisija među kojim je bila i predsjednica Grabar Kitarović nije imala lagan zadatak. Od 11 djevojaka samo je jedan Šokački cvit, a sve ih je krasila, mladost ljepota i raskošne narodne nošnje. Šokački cvit 2017. je Mateja Čolić iz Županje, prva pratilja je Ana Filipović iz Županje, a druga pratilja Doroteja Matanov. Na svečanosti otvorenja nastupio je Šima Jovanovac, MPS "Stanari" iz Cvelferije, KUD-ovi "Kristal-Sladorana" Županja, "Tomislav" Županja, i TS "Kristali" Županja.

Hitovi: 315