USKLADIMO FREKVENCIJE

Malo literarno sijelo

Kategorija: /
Autor: S.Pavelić

Malo literarno sijelo održava se od samog početka sijela dakle, punih 50 godina. Poseban je to doživljaj za osnovce s područja Županjske Posavine gdje oni sa svojim mentorima čitaju svoje literarne i prozne uratke, a najbolji budu i nagrađeni.

Ove godine bilo ih je devet osnovnih škola, radovi iz godinu u godinu sve su kvalitetniji, a učenici sve zanimljiviji i originalniji – kaže ravnatelj Gradske knjižnice Županja Jurica Buljan dodajući kako nisu svi nagrađeni vodili se sloganom ovogodišnjeg Sijela "Oj Županjo, oj Županjo bečki perivoje...." No, svi radovi govore o ljubavi prema zavičaju, tradiciji kulturi.

Nagrađeni su učenici Mate Lovraka Županja Nina Matanović 7 razred s pjesmom "Što sve u pjesmu može stati", i Veronika Hrehor 7. razred s radom Kad kažem mentorica Radojka Matić, iz Osnovne škole Ivana Kozarca Županja nagrađena je Sara Stjepić iz 5 razred "Ljubavna priča Mate i Ane" mentor Matej Delaš.

Nagrađena je Lucia Katić 6 razred iz Osnovne škole Matija Antun Reljković s radom "Oj Cerno alaj si na glasu...." mentorica Verica Špehar Vratarić, iz Osnovne škole Fra Bernardina Tome Leaković iz Bošnjaka Sanja Maršić iz 7. razreda s radom "Kada moja baka pripovida" mentorica Nevenka Bertić, te iz Osnovne škole Ivan Filipović iz Račinovaca nagrađen je rad "Moj dragi kraj" autora Lovre Leutar učenika 5. razreda, a mentorica je Nevzeta Vulić. Gost je bio Krešimir Bagić, predstojnik Katedre za stilistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

 

 

 

 

Hitovi: 297