USKLADIMO FREKVENCIJE

Sajam Zlatne niti

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

 

Na trgu kralja Tomislava otvoren je 7. Sajam zlatne niti, koji je u organizaciji Turističke zajednice Grada Županja postao dio Šokačkog sijela.

Ove godine Sajam zlatne niti traje četiri dana, a izlaže 85 izlagača iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva. Zadovoljstvo brojem sudionika Sajma zlatne niti nije skrivao danas ni Mirko Bačić, direktor Turističke zajednice Grada Županja koji je na svečanosti otvorenja sajma naglasio da Sajma zlatne niti ne bi moglo biti bez izlagača. Svojom gastro ponudom danas su se na otvorenju Sajma zlatne niti predstavili i gosti iz Lukavca, a u ime KUD-a Sloga Bikodže i Udruženja žena Brčko Distrikta posjetitelje je pozdravila Ajka Semić Mujić i zahvalila Županjcima na gostoprimstvu.

 

Sutra će se na Sajmu zlatne niti pridružiti i predstavnici drugih gradova prijatelja, iz Ljubuškog i Duge Rese, te Viljamovica iz Poljske. Ovogodišnji Sajam zlatne niti otvorio je gradonačelnik Županje i saborski zastupnik Davor Miličević koji je tom prigodom podsjetio da je ovo jubilarno, 50. Šokačko sijelo, upućujući poziv svima da se i sljedećih nekoliko dana pridruže priredbama sijela. Posebno je zahvalio svim sponzorima koji podupiru Šokačko sijelo, te naglasio kako se sutra u Županji očekuje predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, pod čijim se pokroviteljstvom, uz premijera Andreja Plenkovića, jubilarno sijelo i održava.

U prigodnom programu nastupila je žetvena moba uz pratnju mladih tamburaša iz županjskog kraja, te se na Trgu kralja Tomislava nakon otvorenja Sajma zlatne niti zaigralo i veliko šokačko kolo.

Turistička zajednica Grada Županja posebnu je zahvalu uputila Ožujskom i Coca-coli HBC Hrvatska. Sajam zlatne niti otvoren je danas do 17 sati, a tijekom sljedeća tri dana u vremenu od 9 do 17 sati.

 

Hitovi: 628