USKLADIMO FREKVENCIJE

''Oj Županjo, oj Županjo, bečki perivoje...''

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević


Jubilarno, 50. Šokačko sijelo najavljeno je danas pokladnim jahanjem županjskim ulicama. Jahače iz svih dijelova Slavonije, kojima je domaćin bila Konjogojska udruga „Stari graničar“ Županja na nekoliko su postaja dočekali građani, a u centru grada uz gradonačelnika i saborskog zatupnika Davora Miličevića i predsjednicu Izvršnog odbora Šokačkog sijela Tereziju Nemetz,  konjanike su počastili članovi Udruge stanara šokačkih stanova „Đeram“ na čelu s predsjednikom Antunom Balentovićem-Mašinim, te članovi Udruge "Šokački divani".

Upravo Antun Balentović-Mašin je u izravnom prijenosu HRŽ-a istaknuo kako mu je srce veliko i ponosno kuca, jer sa Šokačkim sijelom živi cijeli svoj život. Gradonačelnik Županje Davor Miličević pozvao je sve koji mogu da se pridruže Županjkama i Županjcima sljedećih dana, na brojnim priredbama jubilarnog, 50. Šokačkog sijela.U  svečanom dočeku jahača sudjelovali su i članice i članovi gradskih kulturno-umjetničkih udruga, te TS "Begeš".

Sudjelovalo 126 jahača

Prve informacije govorile su kako se danas u Županji okupilo stotinjak jahača, a onda je, dolaskom sudionika pokladnog jahanja u centar Županje potvrđeno da je ipak njih više od stotinu, čak 126.  Hrvatski radio Županja izravno je prenosio doček jahača u centru Županje, a tijekom prijenosa (koji je na terenu tonski realizirao Zlatko Župarić-Aničić u suradnji s kolegom u režiji Goranom Dujićem)  razgovarali smo   s brojnim gostima. Inače, biti domaćin pokladnog jahanja, ugostiti jahače i goste velika je čast, a  to su zadovoljstvo imali građani Županje iz nekoliko ulica i naselja, kazao je Marko Maroševac, tajnik Konjogojske udruge „Stari graničar“ Županja koji je zahvalio svima koji su ugostitili jahače, te posebno građanima koji su ih tijekom pokladnog jahanja pozdravili. Sudionici pokladnog jahanja dočekani su i ispred restorana "Kristal", gdje su ih s posebnim oduševljenjem dočekali članovi i članice KUD-a "Kristal-Sladorana" na čelu s predsjednicom Anicom Baturina, dok je ispred prostorija KUD-a "Tomislav" (ispred dvorane "Mladost") jahačima posebno toplu i raspjevanu dobrodošlicu priredilo ovo gradsko društvo na čelu s predsjednikom Karlom Filipovićem.  

Hitovi: 530