USKLADIMO FREKVENCIJE

Počinje jubilarno 50. Šokačko sijelo

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Sutra, 18. veljače započinje jubilarno 50. Šokačko sijelo, i to pod nazivom ''Oj Županji, oj Županjo, bečki perivoje...'' U bogatom programu svatko će moći pronaći nešto za sebe i uživati u bogatoj kulturnoj baštini našeg kraja. U 10 i 30 u dvorani kina Mladost počinje Malo šokačko sijelo...

Prije početka Malog šokačkog sijela u holu dvorane Mladost bit će otvorena Dokumentarna izložba "50 godina Šokačkog sijela", a u organizaciji Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber u nedjelju, 19. veljače, s početkom u 19 sati bit će u Pastoralnom kulturnom središtu blaženog Alojzija Stepinca župe Mučeništva svetog Ivana Krstitelja otvorena još jedna izložba, i to pod nazivom Tržnica-trbuh grada.

Tradicionalnim jahanjem ulicama grada u nedjelju, 19. veljače, članovi Konjogojske udruge Stari graničar Županja i brojni njihovi gosti najavit će jubilarno, 50. Šokačko sijelo. Okupljanje jahača je oko 11 sati u naselju Zlatodol, dok će ih u centru Županje u 12 sati dočekati gradonačelnik Županje Davor Miličević i članovi Izvršnog odbora Šokačkog sijela na čelu s predsjednicom Terezijom Nemetz. U centru grada bit će i članovi Udruge stanara šokačkih stanova Đeram Županja, kao i članovi udruge Šokački divani. Konjanici jahači pokladnim će jahanjem proći skoro cijelim gradom, a dočekat će ih, između ostalih, ispred svojih prostorija, i članovi kulturno umjetničkih udruga Tomislav i Kristal - Sladorana Županja.

Hitovi: 1172