USKLADIMO FREKVENCIJE

Gradska knjižnica Županja: Poklade su i ludi su dani

Kategorija: /

U Gradskoj knjižnici Županja danas su u goste došli učenici trećeg razreda Osnovne škole Ivana Kozarca, gdje su sudjelovali u radionici izrađivanja maski, a sve povodom malog maskenbala koji će se uskoro, tradicionalno održati u Županji... 

''Veljača je mjesec koji ne volimo samo zbog Valentinova i Šokačkog sijela. Volimo ga jer je to mjesec maškara, maskenbalskih povorki i plesa pod maskama. Da bi to sve uspjelo, potrebno je dobro se pripremiti, izraditi originalne kostime i maske. Tako smo se mi danas u našoj knjižnici pripremali za naš mali maskenbal kojeg ćemo održati 20. veljače, u vremenu od 17 do 19 sati, na dječjem odjelu knjižnice'', kaže knjižničarka Snježana Zlatarić. 


Na pitanje što su djeca točno radila, odgovara: ''Izrađivali smo maske od papirnatih tanjurića, te ih ukrašavali s kolaž papirom, krep papirom, flomasterima i drugim bojama. Pravo zadovoljstvo bilo je promatrati djecu kako veselo i s puno žara prenose svoju maštu i ideje na papir. Svi smo zaključili da su njihove ručno izrađene maske puno vrjednije i ljepše od onih kupljnjih u trgovačkim centrima'', zaključuje Zlatarić, a nama preostaje da ih posjetimo i vidimo na djelu.

Hitovi: 574