USKLADIMO FREKVENCIJE

U susret Šokačkom sijelu u Gradskoj knjižnici Županja

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

U susret jubilarnom, 50. Šokačkom sijelu, u Gradskoj knjižnici Županja održana je zanimljiva radionica na kojoj je Marija Svirčević iz KUD-a "Tomislav" Županja osnovcima predstavila dječju narodnu nošnju, tradicijska glazbala i dio običaja vezanih uz ovo doba godine.

 

"Nastavak je to brojnih radionica koje se i inače održavaju u prostorima Gradske knjižnice, a tijekom kojih naši mali i mladi sugrađani upoznaju svoj grad, svoj zavičaj", naglasile su Ivana Nikolić i Snježana Zlatarić iz Gradske knjižnice Županja dodajući da se svake godine neposredno pred početak Šokačkog sijela radionice posvećuju ovoj manifestaciji, tradicijskoj kulturi i narodnoj baštini.

 

Kroz zanimljivo predavanje osnovci su saznali nešto više o dječjoj narodnoj nošnji, obukli se u nju, ali i zasvirali na jedinki (fruli) i dvojnicama, te nasmijali zvuku gajdi. Uz tamburu su i zaplesali kolo u kojemu su se našle i učiteljica i knjižničarke....Iznimno dojmljivih 45 minuta radionice pod vodstvom Marije Svirčević, te uz potporu Hrvoja i Josipa, zasigurno će mnoge od njih potaknuti da roditeljima već danas kažu: želim plesati i pjevati, želim svirati u KUD-u "Tomislav"... Naravno, u udrugu ih je Marija Svirčević i pozvala, pojasnivši da imaju i igraonicu u kojoj mogu kvalitetno i dječji razigrano provesti vrijeme...

Hitovi: 1676