USKLADIMO FREKVENCIJE

Održana promocija knjige "Put u nepovrat"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
U parku Gradske knjižnice sinoć je održana promocija knjige „ Put u nepovrat” čiji su autori omiljena i talentirana Andrijana Cvitanović, koja nas je prerano napustila i njezin suprug Damir Cvitanović, koji je ovu knjigu napisao svojoj Andrijani.
U knjizi su Andrijanini tekstovi i Damirove pjesme , koji je u predgovoru rekao ” Ovo što sada držite u ruci i listate posvećeno je njoj... Većina pjesama nastala je u jednom teškom periodu života.”
Kroz program je nazočne na sinoćnjoj promociji vodila Andrijana Dinka Raguž, kazališna redateljica i predsjednica vinkovačkog kazališta „Nova scena” i Andrijanina kćerka Dora, najmlađa članica obitelji Cvitanović. Pjesma i tekstove su, uz glazbenu pratnju na gitari Tomislava Majačića čitali glumica Mirjana Galić i Marinko Blažinkov , frontmen i pjevač TS Dike iz Vinkovaca.
Na početku promocije brojnim posjetiteljima obratio je prof. Jurica Buljan, ravnatelj Gradske knjižnice Županja, a potom je kroz razgovor o knjizi „Put u nepovrat koja je podijeljena u nekoliko dijelova :Kroz srce, Kroz dušu, Kroz život... govorio Damir Cvitanović.
Istaknuo je i da knjiga ima humanitarni karakter i da će sredstva prikupljena na promocijama biti namijenjena obiteljima u Županji i Lovasu, koje imaju onkološkog bolesnika.
Ovoj izuzetno emotivnoj večeri nije mogla nazočiti Andrijanina kćerka Tena koja živi u Australiji, ali je kao znak podrške poslala snimak na kojem čita jednu tatinu pjesmu.

 
„ Andrijana je bila izuzetna osoba, a također izuzetni su i tekstovi koje je pisala”, rekao je prof. Buljan. Damir Cvitanović je pojasnio da je Andrijana uglavnom pisala na društvenim mrežama, da se to svidjelo njima u obitelji i ljudima koji su ih pročitali, i tako je došlo do ideje da ih i objavi u knjizi.
„Upravo takva je bila naša Andrijana, vesela i draga osoba. Požrtvovna majka, privržena kći, odana supruga, vjerna prijateljica, žena koja je nadasve voljela kazališne daske. Umjetnica, glumica... rekla je Andrijana Dinka Raguž.  A ima neka moć u dobrim ljudima , oni su jaki i poslije smrti, događa se da i dalje žive po svojim riječima i djelima, a najviše po dobroti srca...

Brojni izvođači su izrazili želju sudjelovati u programu, a svojim umjetničkim izričajem ovu emotivnu večer su uveličale članice Ženske pjevačke skupine „Mustre”, potom svojim nastupima T.S. „Allegro” iz Vukovara, pučki pisac iz Strizivojne Mato Damjanović, Ivica Čosić-Bukvin iz Vrbanje , Prva pjevačka konjica „Sinđir”i skladatelj i tekstopisac Mario Vestić, koji je otpjevao omiljenu Andrijaninu pjesmu .
Hitovi: 47