USKLADIMO FREKVENCIJE

U izolaciji se tražila knjiga više

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
Čovječanstvo će 2020. godinu pamtiti kao izuzetno tešku godinu zbog pojave koronavirusa, pandemije koja je zahvatila cijeli svijet.
Strah od neizvjesnosti kako će i kada završiti pandemija koja je do sada odnijela tisuće života, ostavila je ljude u panici i nastojanju da se prilagode na novu svakodnevnicu.
Promijenilo se puno toga u životima ljudi, ali jedna stvar se nije i neće nikada promijeniti, a to je potreba za čitanjem i knjigom. Gradska knjižnica Županja je pravi primjer toga. Korisnici su dolazili i čitali više nego inače. Tražila se knjiga više. Vrijeme u izolaciji je bila idealna prilika za čitanje dobrog štiva, a to je knjižnica omogućila svojim čitateljima budući da kontinuirano nabavlja knjižnu građu. Tražila se u najvećoj mjeri beletristika, a zatim stručna literatura za učenike i studente.
Što se tiče naših najmlađih korisnika, oni su bili uskraćeni za radionice i pričaonice jer epidemiološke mjere to nisu , nažalost, dopuštale. Ipak, roditelji su ih dovodili i zajedno s njima birali slikovnice i priče za najmlađe.
Nadamo se da će ova „nova stvarnost“ ipak jednom proći i vratiti u naše prostore kulturna zbivanja, promocije, izložbe, radionice, pričaonice i sva ona događanja koja knjižnicu čine mjestom ugode i radosnog druženja.

Knjige koje su obilježile 2020 godinu :
1. Elif Shafak : 10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu
2. Margaret Atwood : Sluškinjina priča
3. Amor Towles : Plemeniti gospodin u Moskvi
4. Kate Quinn : Aliceina mreža
5. Delia Owens : Djevojka iz močvare
6. AlenA MornštajnovA : Hana
 
7. Isabel Allende : Japanski ljubavnik
8. Annette Hess : Njemačka kuća
9. Vanessa Montfort : Žene koje kupuju cvijeće
10. Elena Ferrante : Genijalna prijateljica
Akcija „Knjigom protiv korone“ je u svakom smislu opravdala svoj naziv, a to potvrđuju i djelatnice Gradske knjižnice Županja Ivana Nikolić i Snježana Zlatarić.
Hitovi: 124