USKLADIMO FREKVENCIJE

Ima jedan Graničar......

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić
Ove je godine, zbog koronavirusa, program obilježavanja skromniji, izostat će brojni kultuno – zabavni sadržaji, no ono što raduje Županjce je upravo ova izložba koja će nas iznova podsjetiti kako je među važnim lokalitetima za povijest sporta Županja, koja s ponosom nosi naziv „kolijevka nogometa“.
U našem gradu je sačuvana najstarija poznata nogometna lopta u Hrvatskoj. Uz to Županja je mjesto prvog tenisa u Hrvatskoj – ističe ravnateljica Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber Županja, Janja Juzbašić, dodajući kako će se ove godine obilježiti niz važnih sportskih jubileja, proslavlja se 140 godina od početka igranja nogometa u Hrvatskoj, NK Graničar slavi 100 godina osnutka kluba , a navijačka skupina „Olimpijci „25 godina postojanja. Iduće godine ovim slavljima pridružit će se i obilježavanje 140 godina od početka igranja prvog tenisa u Županji- zaključuje Juzbašić.
Autorica izložbe koja će biti postavljena na središnje gradskom trgu 25. Kolovoza, je prof. Danijela Kegalj, koja ističe da je s velikim zadovoljstvom radila na ovoj izložbi, te otkrila brojne zanimljivosti o povijesti našeg grada koje su i njoj bile nepoznate, pa se nada će će posjetitelji izložbe također upoznati, ali i prisjetiti se nekih županjca koji su dali veliki doprinost razvoju sporta u našem gradu i Hrvatskoj.
Hitovi: 145