USKLADIMO FREKVENCIJE

Retkovačke susrete otvara predstava "Miris jorgovana" GAK-a Županja

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
Od 6. do 22. ožujka 2020. godine održavaju se 31. Retkovački susreti kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji koje organiziraju Općina Ivankovo i Kazalište “Mika Živković”, Retkovci.
Na 31. Retkovačkim susretima kazališnih amatera odlukom izbornice Selene Andrić, akademske glumice i umjetničke suradnice na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, bit će odigrano 10 kazališnih predstava i 1 monokomedija, a pozornicom će retkovačkoga Doma kulture kročiti 100 glumaca-amatera.
Kazališni susreti i ove godine međunarodnoga su karaktera, a predstave će osim kazališta iz Hrvatske odigrati i kazališta iz Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Osim kazališnih predstava u popratnomu će se programu održati predstavljanje knjige Glumačko sazrijevanje autorice Mire Perić, osječke glumice i profesorice na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.
Program započinje u petak, 6. ožujka, svečanošću otvorenja u 20 sati, a u 20.20 je predstava “Miris jorgovana” Gradskog amaterskog kazališta Županja. Potom će 7. ožujka u 20 sati biti predstavljena knjiga “Glumačko sazrijevanje” autorice prof. art. Mire Perić, a pola sata kasnije na rasporedu je predstava “Kralj Lear” Dramskog studija ‘‘Dada‘‘ Kazališne družine Pinklec iz Čakovca. Sutradan u 20 sati stiže gostujuća predstava “Mrginji su u glavi” Kluba kulture Libuša Ljubuški.
U četvrtak, 12. ožujka, u 20 sati na rasporedu je monokomedija ‘‘Nekad i sad‘‘ Dramske udruge ‘‘Kaj‘‘ Zabok, a u 21 sat predstava “Zadružna dioba” Šokačke glumačke družine ‘‘Matini kripoštoli‘‘ Donja Bebrina. U petak, 13. ožujka, stiže “Karolina Nojber” Pozorišta Castellum iz Kostolca (Srbija); sutradan je na redu “Veronikin rubac” Dramske udruge Proložac, a u nedjelju, 15. ožujka, predstava “Trži se novi suprug” Gimnazijske dramske scene Kraljica Split. U četvrtak, 19. ožujka, dolazi predstava ‘‘Tamo gdje tuga spava‘‘ Kazališta ‘‘Nova scena‘‘ Vinkovci i Gradskog kazalište ‘‘Joza Ivakić‘‘ Vinkovci, a 20. ožujka na redu je ‘‘Svečana večera u pogrebnom poduzeću‘‘ Kazališne družine KUU ‘‘Seljačka sloga‘‘ Nedelišće. Potom 21. ožujka stiže predstava ‘‘Noć kad se‘‘ Teatra Fedra Bugojno. Sve navedene predstave počinje u 20 sati.
Nagrade najuspješnijima bit će dodijeljene 22. ožujka u 20 sati, a pola sata kasnije organizatori pripremaju predstavu iznenađenja. Predstave u službenome natjecateljskom programu pratit će i vrednovati stručno prosudbeno povjerenstvo.
Besplatne karte za sve predstave s numeracijom sjedećega mjesta publika će moći rezervirati svakog dana u vremenu od 12 do 14 sati na kontakt-telefon 095/516-36-22. Broj sjedećih mjesta u kazališnoj dvorani ograničen. Telefonski rezervirane karte možete preuzeti sat vremena prije početka svake predstave u Domu kulture u Retkovcima (ulaz s ulične strane doma).

 

Hitovi: 274