USKLADIMO FREKVENCIJE

Promocija zbirke pjesma "Osjećam" u Zagrebu

Kategorija: /

Zbirka pjesama “Osjećam" autora Anđelka Antića Blaževića predstavljena je jučer u Domu kulture Prečko u Zagrebu.
«Moj pjesnički prvijenac na 116 stranica je podijeljen u pet cjelina - na zavičajne i domoljubne, pjesme o bitku i ljubavi te razno. Kao što i nazivi poglavlja otkrivaju, u njima sam svoje misli i osjećaje prelio 'na papir' kako bih čitateljima približio svoje uspomene iz najranijeg djetinjstva u Slavoniji, nešto kasniji susret s Vukovarom i Zagrebom te, primjerice, neraskidivu vezu s Dalmacijom, želeći tako i u njima probuditi neke možda zaboravljene, ali iznimno drage emocije. Jer, osjećati znači živjeti i živjeti znači osjećati», ističe Anđelko Antić Blažević, pritom ne skrivajući zadovoljstvo činjenicom da je predstavljanju zbirke pjesama prisustvovalo više od 150 gostiju i njegovih prijatelja među kojima su bili i članovi KUD-a Josip Kozarac iz Posavskih Podgajaca.
 
O autorovom pjesničkom izričaju, pak, govorila je Katica Pavkić Špiranec, prof. pedagogije i hrvatskog jezika te pjesnikinja koja je napisala osvrt o zbirci te s autorom ima i jednu zajedničku pjesmu.
Vrlo dinamičan i zanimljiv događaj protkan pjesmom i plesom moderirala je Sandra Petrž, pjesnikinja i umjetnica koja je dosad objavila nekoliko knjiga i zbirki pjesama.
 
Inače, Anđelko Antić Blažević rođen je 1976. godine u Posavskim Podgajcima. Osnovnu i srednju školu završava u rodnoj Slavoniji, a diplomu turističkog smjera stječe na zagrebačkom stručnom studiju ekonomije. Trenutačno radi na financijsko-računovodstvenim poslovima. Član je HDS ZAMP-a, moderirao je mnoge promocije i kulturna događanja te je bio vanjski suradnik u redakciji Hrvatskog radija Županja. Oženjen je i otac dvoje djece.
Od najranijih školskih dana sudjeluje u radu lokalnog kulturno-umjetničkog društva. Njegova naglašena znatiželja i kreativnost te žeđ za umjetničkim radom dolazi do izražaja u mnogim sekcijama KUD-a, posebice dramskoj koju pohađa još od osnovne škole. Tako i danas povremeno glumi.
Dio velikog umjetničkog dara primjećuje se i u njegovoj ljubavi prema glazbi i tradiciji. Stoga je dvadesetak godina aktivni član župnog zbora u Zagrebu.

 

Hitovi: 568