USKLADIMO FREKVENCIJE

Izložba Udruge Žir "Naših 17"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
Kroz retrospektivu rada Udruge brojnu publiku u Knjižnici proveli su članovi MM grupe DeMode Gimnazije Županja pod mentorstvom prof. Dubravke Bilić.
O djelovanju udruge "Žir" uvodno je govorila predsjednica Mara Čović koja se prisjetila samih početaka rada.
" Okupila se nas nekolicina žena, naravno bez konkretnog cilja, bez zacrtanog plana, bez jasno određenih aktivnosti djelovanja,,,Samo smo u jedno bile sigurne...Sigurne da svojim angažmanom možemo i moramo oplemeniti svijet u kojemu smo živjele...Kao i mnogo puta ranije, krenule smo putovati..Nismo znale koja mjesta moramo otkriti, tko će biti naše suputnice, koliko će dugo trajati putovanje..."istaknula je Mara Čović i dodala kako je udruga bila utočište koje je davalo neki dublji smisao našem životu, vraćala osmijeh na lice, širila optimizam i životnu radost, a osobito su se članice osjećale ispunjene kada su svojim radovima mogle pomoći, poučavati, usrećiti.
" Uistinu smo hrabre, uporne i moćne u činjenju ovoga svijeta mjestom za bolji i sretniji život, jer samo ono društvo koje je u stanju spoznati snagu uloge žene u svim segmentima, društvo je koje može napredovati", zaključila je Mara Čović.
Večer je bila posvećena članicama koje su tijekom godina Udrugu, nažalost napustile , njihovom životu i svemu onome što su ostvarile: Mari Vrabec, Mariji Filipović i Neli Pipus.
U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Luka Katić, Josip Hudolin , Ante Buzov ( gitara) i Katarina Benaković , koja je i govorila izbor iz poezije Marije Filipović. Program su vodile Ireda Cegledi i Dina Arlović.
Izložbu je otvorila Nada Galović, predsjednica Gradskog vijeća Županje.
Hitovi: 163