USKLADIMO FREKVENCIJE

Otvorena izložba "Očima žene"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić


U Županji je u Galeriji LUŽ 08 otvorena likovna izložba "Očima žene" slikarica Ksenije Barbir i Ljiljane Oršolić.

" Ovom je izložbom kultura u gradu Županji bogatija jer joj doprinose dvije osobe, svojim angažiranim stvaralaštvom, svojom zauzetošću slikarstvom", rekla je slikarica Gordana Matić.

" Ksenija Barbir je višestruko nadarena osoba...Ovoga puta je priredila svojih 20 slika u tehnikama akvarela i akrila. Teme su voće, cvijeće, pejzaž, primorske vedute...Paleta joj je široka, razigrana i rekla bih da se poigrava našom percepcijom podastirući nam nova vizualna iskustva koristeći osobite alate, pa se moramo diviti njezinom prikazivanju impresionističkog poentilizma točkicama koje, pokoji puta nisu statične, nego itekako dinamično plešu, istaknula je Gordana Matić.

" Ljiljana Oršolić je i ovaj put pred oko promatrača stavila svojih dvadesetak probranih tema cvijeća i voća. Kroz život ne prolazi zatvorenih očiju, nego nam rafiniranom tehnikom akvarela približava probrane, nježne latice, fine ljuskice i grančice... Slike su joj ,i ovoga puta, manjih dimenzija, ali savršeno uklopljene u cijelu kompoziciju priče s ove izložbe, ističe Gordana Matić .

O izložbi je govorio Zlatko Kokanović, predsjednik Udruge LUŽ 08 koji je posebno bio zadovoljan velikim odazivom posjetitelja.

" Osjećaji su mi pomiješani, od treme do sreće, jer je tako puno ljudi došlo na izložbu. Izložba je uvijek javno izlaganje sebe, svog rada, prepuštanje kritičkom sudu publike. Ponekad to nije najugodnije, ali meni je važan onaj osjećaj ugode dok traje proces slikanja i zbog toga to radim. Sam uradak, kraj procesa, rezultat, je pred vama...Bitno je da je put do cilja bio zabavan i ugodan, a ostalo prepuštam vama, vašem viđenju, vašem doživljaju..., istaknula je Ljiljana Oršolić.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Županje Davor Miličević, koji je istaknuo kako su za grad Županju ovakvi događaji velika stvar, da podržava sve aktivnosti u gradu, te će i dalje Grad pomagati , kako LUŽ-u tako i ostalim udrugama.

 

 

 
Hitovi: 285