USKLADIMO FREKVENCIJE

Predstavljen roman Divlje guske književnice Julijane Adamović

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U okviru "Mjeseca hrvatske knjige" u Gradskoj knjižnici Županja predstavljen je  roman "Divlje guske" autorice Julijane Adamović.

Za svoja djela (zbirke kratkih priča i romane) dobila je brojne nagrade, pisala je i objavljivala poeziju i knjige za djecu. Vrlo ugodan jednosatni razgovor s autoricom vodio je prof. Jurica Buljan, ravnatelj Knjižnice , koji je pozdravio na početku večeri posjetitelje koji su se u velikom broju odazvali promociji.

“Divlje guske” su prije svega roman o nedostatku ljubavi i nježnosti u djetinjstvu, o strahu od napuštanja. Julijana Adamović začudnim je jezikom i autentičnim tonom ispisala dirljiv, moćan i potresan roman o jednom odrastanju koje je moglo izgledati sasvim drukčije. To u djetinjstvo uključuje mnoge stvari, bića i pojave kojih bi svako djetinjstvo trebalo biti pošteđeno: i neshvatljive smrti, i pse i ptice koje ginu greškom, i zabranjene školske torbe i zabranjene osjećaje, i mržnju koja prepolovljuje sela, kuće, obitelji, ljude i postelje...Autorica u knjizi donosi mješavinu jezika, običaja, nacija, temperamenata, religija, predrasuda i mentaliteta.
Julijana Adamović socijalna je pedagoginja, magistrirala je dječju i adolescentnu psihijatriju, a živi i radi u Vukovaru.

 

 

 

Hitovi: 174