USKLADIMO FREKVENCIJE

U Bošnjacima počela 37. Smotra kazališnih amatera

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

U subotu je u Bošnjacima počela 37. Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje – Dani Vanje Dracha, u organizaciji Kazališta Županja, Općine Bošnjaci i SAKSIB-a Županja.Otvaranje Festivala bilo je u petak, u Domu kulture. U Šumarskom muzeju u 13 sati bila je sjednica Odbora Festivala glumca. U 19 sati je otkrivena spomen-ploče u rodnome selu Ivanu Vanji Drachu, doajenu hrvatskog glumišta. Općina Bošnjaci time želi zahvaliti svome znamenitom i zaslužnom sumještaninu, koji je rođen 1932. godine, a umro je 2009. u 77. godini života. Na svečanosti otvorenja spomen ploče govorio j Antun Lešić, savjetnik načelnika općine Bošnjaci

Nazočnima se obratio i načelnik Općine Andrija Juzbašić, ističući kako mu je iznimna čast i zadovoljstvo šte će upravo u rodnom mjestu ovog glumca biti otkrivena spomen ploča.

A potom se prigodnim riječima Bošnjačanima obratila, odajući poštovanje kolegi glumcu i Perica Martinović predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Nakon otkrivanja spomen ploče Gradsko kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca izvelo je komediju "Boeing Boeing". U subotu se publici predstavilo Zelinsko amatersko kazalište ZaMkA s predstavom "Više sreće drugi put", a jučer Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod s komedijom "Dekameron".
Ovogodišnji festival trajat će sve do nedjelje, 27. listopada, kada će biti dodijeljene nagrade i priznanja.

 

foto:Hrvoje Živković

Hitovi: 308