USKLADIMO FREKVENCIJE

"JESI ONLINE":Komunikacija uživo je neprocjenjiva

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U Knjižnici u Županji svoju je knjigu pod nazivom Jesi online? predstavila šibenska spisateljica sa zagrebačkom adresom i stand-up komičarka Marijana Perinić , koja svijet stand-up komedije vješto spaja s pisanjem. U ovoj, trećoj po redu knjizi na komičan način piše o pet ženskih sudbina u hrvatskoj metropoli.Nakon prve dvije objavljene knjige - "Gore ne može" i "Šaka suza, vrića smija" za temu svoje treće knjige izabrala je online komunikaciju, koja oduzima sve više vremena, a ne može riješiti sve probleme koje može stvoriti.
"Riječ je o tome da se doziranje otelo kontroli, a bit će i gore sve dok nam na koncu ne bude normalno ne vidjeti se s bližnjima ili daljnjima i po nekoliko mjeseci, jer će nam tako biti lakše. Stoga bi se moderne aplikacije trebale koristiti više za kratkoročne dogovore ili početna upoznavanja, a sve ono bitno ipak treba ostaviti za druženja u četiri oka", kazala je Perinić i istaknula kako je komunikacija uživo neprocjenjiva.

Poruka knjige je "Više gledanja i manje tipkanja", jer je ovisnost o Internetu postala uistinu zabrinjavajuća. Dok mi visimo "tamo gore", život nam prolazi "ispred nosa". I to nepovratno. Dobar primjer je sljedeća računica: ako samo dva sata dnevno provedeš online, godišnje izgubiš u prosjeku jedan mjesec svog života, istaknula je Marijan Perinić na sinoćnjem predstavljanju knjige.

Prije Marijane Perinić predstavili su nam se naši gimnazijalci pod mentorstvom prof. Katarine Berač Vuić. Naime, gimnazijalka Estera Kovač osvojila je drugo mjesto na festivalu kratkih priča na engleskom jeziku srednjoškolaca iz cijele Hrvatske.

Hitovi: 362