USKLADIMO FREKVENCIJE

Otvorena izložba "Dvojac iz Otoka" u LUŽ-u 08

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U Galeriji LUŽ 08 otvorena je izložba pod nazivom "Dvojac iz Otoka", autora kipara Antuna Ferberžara Tonče i slikara Josipa Božićevića.

Bila je to jedna lijepa večer u kojoj su uživali zaljubljenici u likovnu umjetnost. Slike u tehnici vitraja i skulpture različitih oblika u drvetu izložene u prostoru Galerije plijenile su pozornost posjetitelja. Josip Božićević svoj izričaj uglavnom zavičajne tematike izražava u tehnikama pastela, akvarela , ulja, a od 2000 godine radi slike u tehnici vitraja. U 25 godina umjetničkog rada predstavio se na 15 samostalnih izložbi, te sudjelovao na više od 100 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Antun Ferberžar Tonča je dobitnik više nagrada i priznanja, a prošle godine Grad Otok dodijelio mu je priznanje za doprinos razvoju o promicanju kulture. Do sada je imao 11 samostalnih izložbi, te preko 80 skupnih, te je sudjelovao na više od 90 kiparsko-slikarskih kolonija.

Nazočne na izložbi prvo je pozdravio prof. Jurica Buljan, a potom i Zlatko Kokanović, predsjednik LUŽ-a 08 , koji je ove godine najavio devet izložbi koje Udruga planira organizirati.Na otvorenju izložbe o radu i djelovanju Antuna Ferberžara i Josipa Božićevića govorio je prof. Dejan Duraković, akademski kipar. U ime grada Županje posjetitelje je pozdravio zamjenik gradonačelnika Mladen Dogan, a potom im se obradio i gradonačelnik Otoka Josip Šarić.

Hitovi: 251