USKLADIMO FREKVENCIJE

"Boja je moj životni put"

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U Klub-galeriji "LUŽ 08" otvorena je 12. samostalna izložba slika Gordane Matić" "Boja je moj životni put".

Energetski portal, Neuhvatljivi snovi, Ritam šume , Plavetni snovi, Zajednička sreća, Snaga zemlje, Srce će ti pokazati pravi put...slike su s kojima se na ovoj izložbi predstavlja slikarica Matić.

"Nije čudo da ova izložba nosi naziv "Boja je moj životni put", jer Gordana Matić stvara umjetnička djela prepuna boja, Gordana živi s bojama i u bojama, ona boje nosi skupa s vedrinom, dobrotom, osmjehom, pozitivnom energijom...Osobito je cijenjena i poštovana od svojih sugrađana zbog svoje dobrote, zbog svoje izuzetne aktivnosti u Udrugama koje pomažu drugima, a nakon 28 zajedničkih izložbi , nakon nazočnosti na 10 lkovnih kolonija, pred nama se pojavljuje 12.-tom samostalnom izložbom akrila na platnu, izložbom bitno drugačijom od svih dosadašnjih", govori o izložbi prof. Jurica Buljan.

 

O izložbi je na otvorenju govorio i predsjednik LUŽ-a 08 Zlatko Kokanović, te se posjetiteljima obratila i autorica Gordana Matić.

 

"Ovo je za mene nešto novo. Gordanine slike su pune senzualnosti, sjete, imaginacije. Ona dobro zna da su korijeni svijeta i čovjeka izvan čovjekove moći. Mi živimo sa slikama i razumijemo svijet u slikama, ali slikar ne slika što bi netko volio gledati, nego kako vidi svijet iznutra i izvana. A slikarica Gordana Matić ima puno poklonika jer ona stvara mislima i osjećajima, rekao je na otvorenju izložbe Zvonimir Stjepanović, predsjednik Komisije za kulturu grada Županja koji je ovu lijepu večer upotpunio čitanjem jedne pjesme iz njegove najnovije zbirke.

Hitovi: 346