USKLADIMO FREKVENCIJE

Međunarodni dan muzeja

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

U Zavičajnoj muzeju "Stjepana Grubera" danas je obilježen Međunarodni dan muzeja i to zanimljivim događanjima.

Predstavljena je nova web stranica, održana radionica za djecu na temu plakata, predstavljena fejsbuk stranica muzeja koji je odlučio predstaviti i svoj slogan: Promoviramo muzej-jučer, danas...Ravnateljicu Zavičajnog muzeja "Stjepan Gruber" Janju Juzbašić danas smo, na Međunarodni dan muzeja, za program HRŽ-a upitali i kakva su sjećanja na katastrofalne svibanjske poplave prije 4 godina, kada je muzej spašavao građu, pomagao Županjkama i Županjcima u obrani od rijeke Save. "Sjećanja su još uvijek tužna, a i dan-danas osjećaju se posljedice. Evo upravo ove godine zahvaljujući Ministarstvu kulture privodi se kraju sanacija zgrade čardaka, radit će se na uređenju fasade i nadam se da će do kraja godine biti završeni i ti radovi." rekla je Janja Juzbašić i dodala da je u proteklom razdoblju uspostavljena odlična suradnja s Muzejem Cvelferije.

Danas je predstavljena i zanimljiva izložba plakata različitih događanja i manifestacija, te je u neku ruku, tom izložbom predstavljen i dio povijesti Županje.

Inače, Zavičajni muzej "Stjepana Grubera" nastavit će i u sljedećem razdoblju s brojnim događanjima, od kojih svakako treba izdvojiti manifestaciju "Kod konjarskih vatri" koja će se održati 24. lipnja.

 

 

Hitovi: 329