USKLADIMO FREKVENCIJE

DAME LAUREATI SUSRETA 2018. POVELJA „VISOKA ŽUTA ŽITA“ ANDRIANI ŠKUNCA, PRIZNANJE „ DUHOVNO HRAŠĆE“ MAJI URBAN

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Vukovarsko-srijemske županije i Općine Drenovci, a u organizaciji DHK Zagreb, DHK ogranka slavonsko-baranjsko-srijemski, Općina Drenovci i Duhovno hrašće Drenovci priređuju 29. Pjesničke susrete Drenovci 2018.Izvršni organizator je Općinska narodna knjižnica Drenovci na čelu sa producentom Goranom Pavlović. „ Slijedeća godina će biti jubilarna 30.Težili smo da održimo razinu do sada održanih 28 susreta. Pjesnički susreti su uvršteni među one kulturne manifestacije koje Ministarstvo kulture RH pokriva uz potporu DHK.“ naglasio je Pavlović.  Programom je planirano da danas u četvrtak 3. svibnja u 20 sati bude pod motom „ Poezija ravnice“. Sudjeluju članovi HKUPD Stanislav Preprek iz Novog Sada, zatim sudionici Festivala domovinske poezije Vukovar i domaćini programa Udruga „Sveti Mihovil“ iz Drenovci, a sve će se događati u knjižnici Drenovci. U petak 4. svibnja je okupljanje 16 književnika koji će posjetiti učenike osnovnih škola Cvelferije u Drenovcima, Posavskim Podgajcima i Račinovcima, a navečer ih čeka nastup u Gradskim knjižnicama Vukovara i Vinkovaca.

U subotu 5. svibnja u 11 sati  književnici gostuju u Račinovcima s programom „Pjesnici na Savi“. U 18 sati je predstavljanje nagrađene zbirke pjesama Polaroid u Knjižnici Drenovci sudjeluju: Franjo Nagulov, urednik zbirke, autorica Anamarija Mutić i urednik Knjižnice Goran Pavlović. U 19,15 sati  načelnika općine Drenovci Jakša Šestić u Općinskoj vijećnici će primiti pjesnike sudionike susreta. Središnje književno sijelo počinje u 20,15 sati u Domu kulture Drenovci nastupom književnika i glazbenih gostiju: TS „ Dike“. U ovakvom ozračju uručiti će nagrade laureatima 29. Pjesničkih susreta Povelja „Visoka žuta žita“, hrvatskoj književnici Andriani Škunca za sveukupan književni opus i trajni doprinos hrvatskoj književnosti, po odluci Umjetničkog odbora 29. Pjesničkih susreta koju kao potpisnici potvrđuju Đuro Vidmarović, predsjednik DHK Zagreb i Andrija Matić, predsjednik „Duhovnog hrašća“, kao i Priznanje „Duhovnog hrašća“ koje će biti uručeno hrvatskoj književnici Maji Urban, pjesnikinji Osječanki iz Slavonije za najbolju objavljenu zbirku između dvaju Susreta.

U kategoriji najbolji rukopisni prvijenac nagradu jednakopravno dijele autorice zbirke Forma teksta Delimar/Grgić i Denis Ćosić s rukopisnom zbirkom Burroughsova djeca.

Hitovi: 125