USKLADIMO FREKVENCIJE

"Pjesma za mlade" kroz likovne, glazbene , kazališne, književne aktivnosti

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Jučer je održana početna konferenciji projekta "Pjesma za sve mlade" u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Županja,koje je s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj  projekt , koji je ugovoren unutar natječaja Umjetnost i kultura za mlade UP.02.1.1.02, Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014. – 2020.
Svrha projekta je uključivanje mladih u dobi od 15 do 25 godina u kulturno-umjetničke aktivnosti koje će doprinositi njihovom kreativnom i socijalnom razvoju, većoj zapošljivosti te smanjenju rizika od ulasku u NEET skupinu (NEET- engl. skraćenica od ''not employed, not in education and not in training'') što je ujedno najranjivija skupina nezaposlenih mladih osoba. Ciljna skupina je 80 mladih osoba i to 30 mladih opće populacije i 50 iz prioritetne ciljne skupine (20 osoba s invaliditetom/djeca s teškoćama u razvoju, 15 nezaposlenih mladih osoba i 15 korisnika socijalne skrbi) sa područja Županjske Posavine. Ukupna vrijednost projekta , kao i iznos bespovratnih sredstava je 484.461, 99 kuna

”Ideja je došla iz njihovih potreba za nečim većim, za boljim mogućnostima. Nažalost, naše mogućnosti su ograničene, a ograničene su i mogućnosti naše lokalne zajednice, prvenstveno smo krenuli od potreba mladih osoba s invaliditetom, a onda smo projekt proširili. Cilj nam je izvući ih iz nekakvoga statusa pasivnih članova društva, koje svoje aktivnosti uglavnom provode u svojim kućama”, poručila je Jelena Bjelić Raonić, voditeljica projekta.

Ovaj projekt uključiti će mlade u nepovoljnom položaju u atraktivne aktivnosti koje se tiču umjetnosti i kulture što će uvelike utjecati na njihovo samopouzdanje, integraciju u društvu te unaprjeđenje osobnog razvoja.

Projekt ''Pjesma za sve mlade!'' će od sadašnje situacije limitirane i nepristupačne ponude kulturno-umjetničkih aktivnosti kroz svoje aktivnosti dovesti do željene situacije održavanjem 158 dostupnih i otvorenih radionica u trajanju od 18 mjeseci u kojima će 80 mladih steći nova znanja i vještine koje će prezentirati široj javnosti i to kroz likovne, glazbene, filmske i medijske, kazališne te književne aktivnosti", istaknuto je na konferenciji. Partnerska organizacija u ovom projektu je županjsko kazalište Mrak teatar.

Projekt će trajati do kolovoza 2019. godine.

 

Hitovi: 400