USKLADIMO FREKVENCIJE

Večer uz tamburu:Gosti iz Našica oduševili publiku

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U okviru 51. Šokačkog sijela , u organizaciji KUU "Kristal-Sladorana" održana je Večer uz tamburu. Nastupio je Tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i Tamburaško društvo  "Dora Pejačević" iz Našica. U Županji nisu prvi puta na Šokačkom sijelu, ali iznova su svojim nastupom oduševili publiku i pokazali što se sve može izvesti na tamburi.

"MI ovdje predstavljamo tamburu, naš nacionalni instrument i donijeli smo vam raznovrsnost . Možemo svirati širok repertoar , od izvornih pjesma, a otišli smo  i u rock glazbene vode. Ljubitelji smo i takve glazbe, a sve  to mogu tambure uz bubnjeve ili električnu gitaru.Nama to odgovora, a vjerujem i publici", kazala nam je prof. Marija Kopri, voditeljica i dirigentica .Na koncertu su nastupili i solisti, profesori i učenici Glazbene škole, u čijim su izvedbama posjetitelji doista uživali.

Inače, Orkestar ima dugu tradiciju. Osnovan je 1989. godine .Dobitnici su brojnih nagrada i priznanja.

"Naši gosti iz Našica pokazali su svojim nastupom i nešto novo,drugačije, pokazali su da tambura doista može sve", ustvrdila je po završetku Večeri uz tamburu Anica Baturina, predsjednica KUU "Kristal-Sladorana" i članica Izvršnog odbora Šokačkog sijala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Hitovi: 295