USKLADIMO FREKVENCIJE

Otvorena izložba slika Zlatka Kokanovića

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

 

U Galeriji LUŽ-a 08 u okviru 51. Šokačkog sijela otvorena je izložba slikara Zlatka Kokanovića, na kojoj se ljubiteljima likovne umjetnosti predstavlja s više od 30 slika.

"Vrijedan, neumoran ,vođa Galerije LUŽ-a i udruge koja egzistira na njegovom entuzijazmu i ljubavi prema umjetnosti i ljudima oko njega. Okuplja , animira, radi izložbe, prelazi lokalne okvire, prepoznatljiv je u široj zajednici. Omiljen kod kolega i likovne publike, Slavonac po krvi", kazao je o slikaru Kokanoviću Krešo Marić iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vukovarsko - srijemske županije, koji je brojne posjetitelje vodio kroz otvorenje izložbe, te dodao kako ova izložba iznova podsjeća na njegov rad, umijeće , ali i želju da nastavi oduševljavati svojim djelom.

Istaknuo je i kako ostavlja veliki trag u likovnom stvaralaštvu , prije svega grada Županje i sa nekoliko kolega i prijatelja čini jedinstvenu i neponovljivu likovnu scenu u gradu.
" I ovoga puta Zlatko ide dalje, istražuje, štiti umjetnost , te svome gradu i građanima za Šokačko sijelo daruje prvu Likovnu mapu Zlatko Kokanović", kazao je Krešo Marić.

Izložbu je otvorila Terezija Nemetz , predsjednica Izvršnog odbora Šokačkog sijela.

Za poseban ugođaj na otvorenju izložbe pobrinuo se Mješoviti pjevački zbor Kristal-Sladorana i Josip Paulić Palki-tenor.

 foto:Ratko Zovkić

 

Hitovi: 217