USKLADIMO FREKVENCIJE

Susret učenika s književnicom Melitom Rundek

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U Gradskoj knjižnici Županja , u okviru Mjeseca hrvatske knjige danas je gostovala spisateljica Melita Rundek iz Zagreba.

Ova osebujna književnica, koja piše ponajviše za djecu i mlade održala je radionicu učenicima- osnovnoškolcima s našega područja. Približila im je svijet knjige i pisane riječi , te poslala poruku , na duhovit i njima pristupačan način kako čitanje nije dosadno , a još manje beskorisno. Kroz razgovor i pitanja poručila im je kako je čitanje zabavno, pruža nove avanture svakom novom pročitanom stranicom i obogaćuje im rječnik.
Na susretu s učenicima predstavila im je svoje knjige, od kojih su neke dio obvezne literature i u kojima ona obrađuje različite teme; od odrastanja , psihičkog zlostavljanja do svijeta potrošačkog društva u kojem živimo, facebooka, te potrebe mladih da budu prihvaćeni u svojim sredinama. Njezinih 18 naslova se redovito nalaze na top listi preporuka za čitanje.

Današnja radionica je pokazala koliko je , osim u pisanju književnica Melita Rundek uspješna i u komunikaciju s djecom , poznavanju i ulaženju u njihov svijet.

Hitovi: 261