USKLADIMO FREKVENCIJE

Kultura

"JER SVIRATI SE MORA 2"

Autor: Z.Knežević
Kategorija:


Više od 300 prijava je pristiglo na poziv u sudjelovanju u akciji „JER SVIRATI SE MORA 2“.

Koncert "U čast žrtvi Vukovara"

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Sinoć je Mješoviti pjevački zbor „Kristal - Sladorana” Županja održao koncert u Pastoralnom kulturnom središtu Bl. Alojzija Stepinca.

"Kad sam bio đeca"

Autor: S.Bogutovac
Kategorija:
Publicist i pjesnik Vinko Juzbašić ( Vinkovci, 1971.) u svojoj tridesetoj knjizi KAD SAM JA BIO ĐECA donosi literariziranu autobiografiju pisanu na mjesnome govoru, te popis preko tisuću i sto bibliografskih jedinica, sažimajući tako svoj dosadašnji javni, a napose pisani rad u proteklih pedeset godina života.

Saša Božić : Nikada ne treba zaboraviti odakle smo došli i gdje pripadamo

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

U Županji je sa svojom predstavom „Love will tear us apart” gostovao Županjac Saša Božić, priznati i poznati kazališni redatelj, dramaturg i koreograf. Razgovarali smo o ovoj uspješnoj predstavi, dolasku u Županju nakon dužeg vremena, suvremenom plesu , nagradama koje osvaja na domaćim i inozemnim pozornicama ...

Održani 32. Pjesnički susreti „ Drenovci 2021.

Autor: S.Bogutovac
Kategorija:

Povelja „ Visoka žuta žita“ Miloradu Stojeviću iz Rijeke, Priznanje „ Duhovno hrašće“ Tihomiru Dunđeroviću iz Osijeka i Boni Cvitkušiću iz Županje tiskanje njegovog rukopisnog prvijenca.

Održana promocija knjige "Sanjajte sanjari"

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

U Pastoralnom kulturnom središtu Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, u organizaciji Zavičajnog muzeja „Stjepan Gruber” održana je promocija knjige „Sanjajte sanjari” , autorice Anice Ivić.

Završen 28. festival glumca

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Dodjelom nagrada i priznanja sinoć je u Županji, gradu domaćinu završio 28. Festival glumca koji se od 2. rujna održavao u gradovima Vukovarsko-srijemske županije.

U Babinoj Gredi održani "Stanarski susreti"

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:


U Babinoj Gredi održana je tradicionalna manifestacija ”Stanarski susreti” koja svojim održavanjem obnavlja zaboravljeni život na stanovima, očuvanje stanova, starih običaja, načina života, čobanskih igara, narodnih jela i govora.

Održana promocija knjige "Put u nepovrat"

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

U parku Gradske knjižnice sinoć je održana promocija knjige „ Put u nepovrat” čiji su autori omiljena i talentirana Andrijana Cvitanović, koja nas je prerano napustila i njezin suprug Damir Cvitanović, koji je ovu knjigu napisao svojoj Andrijani.