USKLADIMO FREKVENCIJE

Novi izgled Trga kralja Tomislava, nagrade za "Eko pjesmu"...

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

 Županjska tvrtka Čistoća d.o.o. obilježila je posebnim programom na Trgu kralja Tomislava 22. travnja, Svjetski dan planeta Zemlje.

Okupili su se tako danas na Trgu kralja Tomislava i mališani iz vrtića i osnovci iz obje gradske osnovne škole, ali i učenici Obrtničko-industrijske škole Županja, smjer poljoprivredni tehničar-fitofarmaceut. "Nastavljena je sustavna edukacija svih građana o potrebi razvrstavanja otpada i zaštiti okoliša, ali i suradnja tvrtke Čistoća i gradskih ustanova.", naglasila je Manda Đurić, rukovoditeljica u Čistoći d.o.o. koja je pojasnila kako je Trg kralja Tomislava uređen sa 16 posuda za cvijeće veličine 110x120 cm i u njih su posađena stabla kuglastog bagrema, japanskog crvenog javora i fotinije. "Na cvjetnim gredicama u gradu uskoro će biti posađeno oko 8.000 komada trajnica i sezonskog cvijeća, a nadam se da će građanima dopasti ovo novo uređenje Trga kralja Tomislava, gdje smo i na stupove javne rasvjete postavili posude s ukrasnim pelargonijama." rekla je Manda Đurić.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana planeta Zemlje na Trgu kralja Tomislava tvrtka "Čistoća" je uručila i nagrade za najuspješnije i najkreativnije stihove na temu zaštite okoliša u okviru nagradnog natječaja "Eko pjesma". Nagrađeni su, uz Dječji vrtić "Maslačak" Županja i osnovci iz obje gradske škole: učenici 2 c razreda Osnovne škole "Ivana Kozarca" s nastavnicom Sanjom Raonić, za najljepše stihove o zaštiti okoliša, te učenici 4 b Osnovne škole "Mate Lovraka" s nastavnicom Ivanom Juzbašić za sudjelovanje. Razredi su dobili kante za razvrstavanje otpada, a objema školama će, kao i vrtiću, gradska tvrtka "Čistoća" d.o.o. urediti okoliš, odnosno, njihova dvorišta. Uručenju nagrada uz predstavnike vrtića nazočili su i ravnatelj Osnovne škole "Ivana Kozarca" Vladimir Jozanović i pedagoginja Ljiljana Oršolić. Nagrade je uručio i zahvalio na suradnji direktor Čistoće Ante Klanac.

 

Hitovi: 2076