Više od 50 škola diljem Hrvatske dobivat će besplatno svježe voće i povrće

Poznate su pobjedničke škole natjecanja „Kaufland škola voća i povrća“ koje ovaj trgovački lanac organizira već 6. godinu zaredom. Čak 51 osnovna škola dobila je svoju partnersku poslovnicu za školsku godinu 2022./2023., a u kojoj će svaki tjedan moći preuzeti besplatno svježe voće i povrće za cijelu školu i sve učenike. 

Ove godine zadatak za škole bio je vrlo zanimljiv i maštovit; izrada zdrave kuharice, a između 239 pristiglih prijava – stručan žiri nije imao nimalo lak posao. Naime, jedna od najpoznatijih hrvatskih slastičarki, Ivana Čuljak, te poznati splitski chef i ambasador Kauflanda – Pero Savanović, uz Mariju Franić, voditeljicu Korporativnih komunikacija u Kauflandu, izabrali su 51 zdravu kuharicu koje su zadovoljile sve kriterije natjecanja te ostavile najbolji dojam između nevjerojatno puno predivnih, kreativnih, zabavnih i poučnih radova.

Jako smo sretni što je ove godine naš projekt rezultirao rekordnim brojem prijava te smo iznimno ponosni na sve koji su sudjelovali u ovom natjecanju, a posebno se to odnosi na škole za djecu s teškoćama kojih ove godine imamo šest. Ovim putem čestitam svim školama pobjednicama, ali i svima koje su sudjelovale – bilo je zaista teško odlučiti koja je najbolja!“ poručila je Marija Franić.

Za svaku trgovinu Kauflanda u Hrvatskoj odabrana je po jedna škola koja će tijekom čitave iduće školske godine svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće. 

Godišnju zalihu svježeg voća i povrća zaradilo je i šest osnovnoškolskih ustanova s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koje su se svojim knjigama recepata prijavile na natjecanje - njihove prijave žiri je evaluirao međusobno i odvojeno za svaku od šest regija u koje smo podijelili Hrvatsku te je za svaku regiju izabrana po jedna partnerska ustanova koja će ostvariti pravo na tjednu donaciju svježeg voća i povrća.