„Večer molitve, pjesme i slavljenja”

U župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja održana je "Večer molitve, pjesme i slavljenja" u okviru koje je gostovao fra Stjepan Brčina, dok su večernju svetu misu animirale sestre Palić, koje su održale i koncert duhovne glazbe uz nazočnost brojnih vjernika u crkvi na otvorenom. Fra Stjepan Brčina, franjevac konventualac svojim djelovanjem na zagrebačkom Svetom Duhu, postao je jedan od najpopularnijih svećenika u Zagrebu koji oko sebe okuplja stotine mladih ljudi. Rođen je 1981. godine u malom selu Drijenči, na istoku Bosne, između Tuzle i Brčkog. Rođen je kao deveto i posljednje dijete u pobožnoj katoličkoj obitelji, a upravo o svojim životnim iskustvima i vjeri govorio je kroz nagovor i svjedočanstvo  prije večernje svete mise u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja.

Približite se Bogu i Bog će se približiti vama!” poručio je županjskim vjernicima i hodočasnicima iz drugih župa fra Stjepan Brčina koji je na zoran i slikovit način nastavio: „Nekada jesmo u crkvi, ali imamo hladna lica, nesretni smo i ne osjećamo Božju prisutnost. Zašto je ne osjećamo i kako ćemo se riješiti toga? Danas si postavi pitanje: dopuštam li ja Bogu da me ljubi?” nastavio je fra Stjepan Brčina koji je u svojim promišljanjima iznio i sljedeće: „Da imamo vjere bili bismo puno pozitivniji, jer naši razgovori se uglavnom svode na kuknjavu, strah, tjeskobu, bolesti.....Vjera nam ne služi da nas oslobodi križeva, već da se znamo nositi s njima.” naglasio je fra Stjepan Brčina koji se nije obraćao samo mladima u Županji, već i svim ostalim vjernicima kojima je poručio: „Što Bog gleda? Ne gleda vanjštinu sigurno, gleda naša srca.” čulo se na ovoj posebnoj „Večeri molitve, pjesme i slavljenja” u koju su se iznova, petu godinu za redom, ugradile sestre Lešić, Glorija i Gracija, kao i cijela župna zajednica kojoj je zahvalio vlč. Robert Jugović, župnik župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja.

Nakon večernje svete mise koncert su u crkvi na otvorenom održale sestre Palić iz Zagreba, pjevačice duhovne glazbe koje još od malena pjevaju u crkvi. Ponovo su s radošću, vjerom i Božjim blagoslovom u ovoj županjskoj župi dočekane sestre Palić, Djordjija, Elizabeta, Kornelija i Mihaela Karla s kojima je je mnoštvo vjernika pjevalo prve listopadske nedjelje, nedjelje zahvalnice u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja.