U šest mjeseci policija preuzela 16 bombi i 1,4 kg eksploziva

Od sredine do kraja srpnja 2022. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave Vukovarsko-srijemske postupali su u jednoj dojavi o dragovoljnoj predaji te u pet dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici su sa šest lokacija na siguran način izuzeli ukupno jednu tromblonsku osvjetljavajuću minu, jednu minobacačku minu, tri ručne bombe, dvije puške, dva pištolja i ukupno 516 komada streljiva raznovrsnih kalibara.

Policijski službenici protueksplozijske zaštite su preuzeli pronađeno i predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i pohranili u skladište Policijske uprave do uništenja.

Prema statističkim podacima Policijska uprava Vukovarsko-srijemska je u prvih šest mjeseci 2022. godine preuzela, bilo dojavama o pronalascima ili dragovoljnim predajama minsko eksplozivnih sredstava, izuzela i sigurno pohranila ukupno:
-16 ručnih bombi
-39 minsko rasprskavajućih sredstava
-1,4 kg eksploziva
-2 puške
-2251 komad raznovrsnih streljiva
-198 komada pirotehničkih sredstava

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i pozivamo građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave i predaju policiji.