Tijekom vikenda 18 prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda, od 29. do 31. srpnja 2022. godine, na području Policijske uprave Vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 18 prometnih nesreća, od kojih 13 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta te 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U petak, 29. srpnja, oko 9:15, na Autocesti A3 u blizini Štitara, 38-godišnji državljanin Belgije upravljao je osobnim vozilom marke „BMW“, krećući se iz smjera Županje u smjeru Zagreba. Pri pretjecanju vozila koje se kretalo u istoj prometnoj traci, a uslijed puknuća gume na vozilu, došlo je do zanošenja vozila 38-godišnjaka u desnu prometnu traku i udara u osobno vozilo kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Turske. Došlo je do okretanja vozila 39-godišnjaka i udara istog u zaštitnu ogradu. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene tri osobe. 

U subotu, 30. srpnja, oko 4:40, na Autocesti Zagreb-Lipovac u blizini Vrbanje, 58-godišnji državljanin Kosova upravljao je osobnim vozilom marke „Mercedes“, krećući se iz smjera Zagreba u smjeru graničnog prijelaza. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, 58-godišnjak je udario u osobno vozilo marke „BMW“ koje se kretalo u istoj prometnoj traci, a kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Kosova. Potom 58-godišnjak vozilom nalijeće na stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Kosova, nalazeći se zaustavljen u prometnoj traci, zbog kumulirane kolone vozila. Od siline udara, vozilo 37-godišnjaka udara u vozilo marke „Ford“, koje se nalazilo ispred, a kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Kosova. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 37-godišnji državljanin Kosova.

Isto tako, u subotu, 30. srpnja, oko 9:35, na cesti Otok-Vrbanja, 24-godišnji državljanin Turske, krećući se osobnim vozilom iz smjera Vrbanje u smjeru Otoka, uslijed neprilagođene brzine kretanja, vozilom je sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen vozač, kao i dva putnika u vozilu, državljanin Grčke i državljanin Njemačke.