Pokušaj ubojstva u Vinkovcima u ugostiteljskom objektu

U petak, 16. rujna, oko 23:30, na cesti između Vinkovaca i Županje, 65-godišnji vozač osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka, uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,99 g/kg, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, prešao je vozilom na suprotnu kolničku traku te udario u prednji dio teretnog vozila srpskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Srbije. Osobno vozilo je sletjelo na zemljanu površinu, dok se teretno vozilo zaustavilo na kolniku. U prometnoj nesreći 65-godišnjak je teže ozlijeđen, navodi se u Izvješću PU Vukovarsko-srijemske.

Isto tako u subotu, 17. rujna, oko 20:10, u Vinkovcima, u Lapovačkoj ulici, 52-godišnji vozač osobnog vozila, uslijed neprilagođene brzine kretanja, nije se pravovremeno zaustavio na obilježenom pješačkom prijelazu, u trenutku kada je kolnikom prelazio 84-godišnji pješak. Uslijed udara i pada na tlo, 84-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Stacionarne kamere zabilježile su 36 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na Državnoj cesti 55 kod Gradišta, 22 prekršaja.

Tijekom proteklog vikenda 12 je vozača zatečeno s prisutnošću alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2,05 g/kg zabilježena je u subotu kod 58-godišnjeg vozača osobnog vozila, zatečenog oko 15:15 u Vinkovcima, u Ulici Hrvatskih kraljeva.

Tijekom proteklog vikenda tri osobe su smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Još se jedan incident dogodio ovu subotu u Vinkovcima. Oko 1:40, unutar ugostiteljskog objekta, 52-godišnjak dolazi u verbalni sukob s uposlenicima te je ubrzo napao 30-godišnjeg uposlenika tog objekta, prijeteći mu smrću uz što je i nožem nasrnuo na njega. 30-godišnjak je uspio izbjeći njegov napad, gdje su uslijed odguravanja obojica pala na pod i ubrzo su ih razdvojile druge prisutne osobe. 

Napadnuti 30-godišnjak nije ozlijeđen, a na mjestu događaja su policijski službenici proveli mjere i radnje očevida. 

Policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili sumnju da je 52-godišnjak počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva (članak 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske) te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, a istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.