Pijan sletio autom u kanal

U razdoblju od 4. do 7. kolovoza na području Policijske uprave Vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 14 prometnih nesreća, od kojih 9 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta te 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama .

U petak, 5. kolovoza, oko 19:40, u Županji u Vinkovačkoj ulici, 67-godišnji vozač osobnog automobila, uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubio je nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udara u prometni znak i slijeće u odvodni kanal. Očevidom je utvrđeno kako je 67-godišnjak vozilom upravljao bez korištenja sigurnosnog pojasa, uz prisutnost alkohola u organizmu od 2,55 g/kg. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen, navodi se u Izvješću PU Vukovarsko-srijemske.

Istog dana oko 20:50, na cesti Vinkovci-Županja, uslijed nedržanja sigurnosnog razmaka, 38-godišnji vozač motocikla zagrebačkih registracijskih oznaka udario je u motocikl vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je u istom smjeru istom kolničkom trakom upravljao 33-godišnjak iz Vođinaca. Uslijed udara i pada na kolnik, 38-godišnjak je teže, a 33-godišnjak lakše ozlijeđen.

U nedjelju, 7. kolovoza, oko 20:30, u Županji, pri uključivanju u promet vožnjom unatrag, 19-godišnji vozač osobnog vozila nije propustio sva vozila koja su se kretala kolnikom te je udario u 23-godišnju biciklistkinju koja se kretala kolnikom. Uslijed udara i pada na kolnik, 23-godišnjakinja je lakše ozlijeđena.

Stacionarne kamere zabilježile su 83 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta.

Tijekom proteklog vikenda 15 osoba je zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom, od čega su ukupno 3 osobe smještene u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom zabilježena je u petak, 5. kolovoza, kod 67-godišnjaka iz Županje, koji je uz prisutnost alkohola od 2,55 g/kg prouzročio prometnu nesreću u Vinkovačkoj ulici u Županji, izvijestili su iz policije.

Policijski službenici Policijske uprave Vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.